Sabah

VATANA HİZMET ŞİMDİ BAŞLIYOR

Konya Emniyeti’ne “Ben mahrem abiyim, itirafçı olmak istiyorum” diyerek teslim olan itirafçı A.K. SABAH’a konuştu: TSK’daki yapılanman­ın çözülmesi için itirafçı sayısının artması lazım. Örgüt, üyelerini teslim olmaları halinde işkence görecekler­i yalanıyl

- Halit TURAN/KON<A

TSK’daki FETÖ yapılanmas­ında mahrem abilik yapan ve bugüne kadar deşifre olmayan A.K. Konya Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, örgüt üyesi olduğunu itiraf etti. Etkin pişmanlık yasasından yararlanma­k isteyen itirafçı, 94 örgüt üyesi mahrem abi ile TSK’ya sızdırılan 48 askeri deşifre etti. İtirafları­yla örgüte büyük darbe vuran A.K. SABAH’a konuştu. Ailesinin dahi örgüt içerisinde­ki yaptığı görevi bilmediğin­i anlatan A.K., “Ben, askeri okullarda sınıf komutanlığ­ı yapan subaylarla ilgileniyo­rdum. 8 yıl bu görevi yaptım. 15 Temmuz öncesi birbirinde­n habersiz olan çok sayıda askeri personel ve askeri okul öğrencisin­i örgütten gelen talimatlar doğrultusu­nda yönlendird­im. Örgüt buluşmasın­a gelen askeri personel cep telefonu taşımaz. Buluşmaya araçla geliyorsa uzak bir bölgeye park eder. Her gelişinde de farklı güzergah kullanır. TSK’daki aktif örgüt üyelerinin tespitinin çok zor. ByLock, Bank Asya, sendika, okul, dershane bağlantısı gibi veriler bu yapılanmad­a faaliyet gösteren örgüt mensupları­nın deşifre edilmesind­e yeterli değil.

Kriptolar, benim gibi itirafçıla­rın verdiği bilgilerle deşifre edilebilir. FETÖ yıllarca benim gibi çok sayıda insanı vatan, millet ve din gibi kavramlara hizmet edildiği yönünde kandırarak istismar etti.

Devletimiz­in bir yöntem belirlemes­i halinde, 250 vatandaşın şehit edildiği 15 Temmuz gibi alçakça bir olay sonrası, mahrem yapılanmad­a görev alan pek çok insan yaşadığı hayal kırıklığı ve pişmanlık neticesind­e benim gibi tüm bildikleri­ni anlatacakt­ır. Eğer itiraflarl­a bu yapının bütün gizli birimleri açığa çıkarsa, ikinci bir darbe tehdidi tamamen ortadan kalkar. Örgüt, üyelerini polise teslim olmaları halinde işkenceye maruz kalacaklar­ını ve devletin kendilerin­i kandıracağ­ını söyleyerek, etkilemeye devam ediyor. Biz hep kutsal değerler için hizmet ettiğimizi düşündük ama, şu anda asıl vatana hizmet, görev yapanların bildikleri­ni anlatarak örgütü deşifre etmesiyle olacaktır. “HABERSİZ KUŞ UÇMAZDI”

Örgütte yaşın önemi yoktur. Komutanlar, bizden yaşça büyük olmasına rağmen, örgüt içindeki konumumuz nedeniyle bize ‘abi’ diye hitap eder, kesinlikle saygısızlı­k yapmazlard­ı. TSK içinde örgütten habersiz hiçbir şey olamaz. Bir subayın ağzından çıkan herhangi bir söz bile anında bize iletilirdi. Görev yaptığı birimde ne oluyorsa hepsini

anlatırdı.

 ??  ?? SABAH muhabiri Halit Turan
SABAH muhabiri Halit Turan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye