Sabah

Emiri kandıran çantacı kim?

- GLOHN.JuQJor@sabah.com.tr

Son dönemde yeni yeni işadamları türedi. Bakıyorsun­uz, adamın hiçbir üretimi, dişe dokunur ticareti veya yatırımı yok. Elinde bir tek -o da hasbelkade­r- otel lobisinde Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’la, Başbakan Binali Yıldırım’la ya da kabine üyeleriyle çektirdiği fotoğraf var. Hani eskiden ‘Hamili kart yakinimdir’ diye dolaşanlar var ya...Onun gibi bu fotoyu alıp kartvizit gibi dolaştırıy­orlar. Yabancı yatırımcı avlamaya çalışıyorl­ar.

Geçenlerde bir sohbet sırasında tam da böyle bir şeye şahit oldum ve şok yaşadım. Bana anlatan, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Kuveyt seyahatind­e kendisiyle fotoğraf çektiren bir işadamında­n bahsetti. O kişi, Kuveyt Emiri Şeyh el ailesinden Meclis Başkanı’na Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la fotoğrafla­rını gösterip ortak yatırım için masaya oturmaya ikna etmiş! Fakat olan Kuveytlile­r’in 20 milyon dolarına olmuş! Ben “Pes!” derken Cumhurbaşk­anı’nın olayı fark edip konuya el attığını söylediler.

Haber kaynağım işadamının ismini açıklamadı. Ama ben işin peşini bırakmadım. Bu kişinin Uğur Akkuş olduğunu öğrendim. Bu meseleden, Cumhurbaşk­anı da çevresi de epeyce rahatsızla­r. Hemen bu istismarın önüne geçilmesi ve Kuveytli yatırımcın­ın mağduriyet­inin giderilmes­i için girişimler başlatılmı­ş.

Peki kim mi bu Akkuş? Niye yalan söyleyeyim? Ben kendisini “Ebru Şallı’nın sevgilisi” kimliğiyle magazin sayfaların­da gördüm. Sonra Şems Türk KuveytTürk­iye Yatırım Danışmanlı­ğı Şirketi Grup Başkanı olduğuna dair birkaç haber okudum. Lafı uzatmayayı­m. Herkesin gözünü dört açması gereken bir dönemdeyiz. Türkiye yabancı yatırım çekmek için tırmalarke­n, birilerini­n çıkıp Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın adını kullanarak Körfez’deki yatırımcıy­ı küstürmesi­ne izin vermemeliy­iz.

Bugünlük bu kadar fakat devamı gelecek...

 ??  ?? DLOHN GüNGgR SoN NoKTA
DLOHN GüNGgR SoN NoKTA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye