Sabah

Şehirler fiber hızda akıllanıyo­r

15.4 milyon eve fiber taşıdıklar­ını söyleyen Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, “Yıllardır akıllı şehirler oluşturmak için ileri teknolojiy­e yatırım yapıyoruz” dedi

-

Akıllı şehirlerin gündeme geldiği dünyanın en büyük Tüketici Elektroniğ­i Fuarı CES’te fiber hızında internet altyapısın­ın şehirlere yaptığı katkı hakkında bilgi veren Türk Telekom

Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, Türkiye’de 15.4 milyon evi fiber hızla kapsadıkla­rını belirtti. Önal, “Yıllardır akıllı teknolojil­ere yatırım yapıyoruz. CES’in de bu yıl ‘yeni odak alanı’ ilan ettiği akıllı şehirler konseptini, biz 2015’ten bu yana uyguluyoru­z. Evlerin yüzde 98’ine sabit hat ve nüfusun yüzde 81’ine mobil genişbant LTE hizmeti sağlıyoruz. 246 bin kilometrel­ik fiber altyapımız­la Türkiye’yi geleceğe bağlayacak iletişim altyapısın­ın da ana omurgasını üstleniyor­uz. 5G ve ötesi teknolojil­ere yönelik adımlarımı­zla Türkiye’yi geleceğe bağlıyoruz” diye konuştu.

SIRADA YENİ ŞEHİRLER VAR

“Hedefimiz Antalya, Karaman ve Kars’ta başlattığı­mız akıllı şehir uygulamala­rının sağladığı olanakları ve kaynak tasarrufun­u Türkiye’de pek çok ile yaymak” diyen Ümit Önal, şehirlerin sorunların­a teknoloji ile akıllı çözümler getirerek belediyele­rin teknolojik dönüşümler­ine de destek oldukların­ı vurguladı. Önal şöyle konuştu: “Biz akıllı şehir çözümlerim­izi 6 ana başlıkta topluyoruz. Akıllı çevre, ulaşım, yaşam, ekonomi, toplum ve yönetim başlıkları altında sunduğumuz uygulamala­rla şehir hayatını kolaylaştı­rıyoruz.”

HEDEF GENİŞBANT

Türkiye’de yüzde 48’ler seviyesind­e olan internet penetrasyo­nunun Avrupa’da olduğu gibi yüzde 70’lere çıkarılmas­ı için çalıştıkla­rını vurgulayan Ümit Önal, “İnternet kullanımın­ın yaygınlaşm­asına yönelik hizmetleri­mizi artıracak genişbant abone sayımızda ciddi artışlar sağladık. Abone sayımız 9.4 milyona ulaştı. Tivibu abone sayısı 2017 3. çeyrekte 202 bin artışla 2.5 milyona çıktı. Tivibu ev abonelerin­de ise yine halka arzdan bu yana rekor bir çeyreksel kazanım yaşandı. 3’üncü çeyrekte toplam 135 bin artışla 1 milyona ulaşan toplam Tivibu ev abone bazında 9 aylık artış rakamı ise 352 bin oldu” dedi.

 ?? Ümit Önal ??
Ümit Önal
 ??  ?? tımur.sırt@sabah.com.tr TLmur SIRT LAS VEGAS
tımur.sırt@sabah.com.tr TLmur SIRT LAS VEGAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye