Sabah

ÃSFULFOMJL ZPL

-

maçta alınan 1-0’lık sonuç gol yemeden 2 gol gerekti ama Trabzonspo­r, maça öyle bir başlangıç yaptı ki akıl alır gibi değil... Pas hataları üst düzeyde, temposuz, bireysel becerilerl­e sonuca gitmeye çalışan ve rakibe oyun oynama olanağı veren bir takım görüntüsün­deydiler. Konyaspor, kendi alanında oyunu kabul etti. Orta alanı savunmaya yakın kurdu ve top Trabzonspo­r sahasına geçtiğinde­yse Mehdi’nin organizatö­rlüğünde önde iki çabuk oyuncu Ömer Ali ve Vedat’la atak girişimler­inde bulundu. Önce Mustafa Akbaş’ın sakatlandı­ğı pozisyonda Vedat’la gole yaklaştıla­r, ardından ise Uğur’un yaptığı büyük hata ile Ömer Ali Konyaspor’u 1-0 öne geçiren oyuncu oldu.

Sorun öncelikle orta alan çünkü Okay ve Kucka savunmanın önünde yer alan fakat öne gitmeyi düşünmeyen iki isim... Onazi orta alanda Okay’la oynadığı zaman hiç değilse, mücadele gücüyle rakibi rahatsız eden ve top kazanan bir isim. Kucka geldiğinde­n beri bana göre büyük bir hayal kırıklığı... Hücumda her şey Yusuf’un bireysel becerisine kalmış. Abdülkadir’le birlikte rakibi rahatsız eden atak girişimler­inden başka hücum organizasy­onlarda yetersiz kaldılar çünkü sol kenarda Olcay’ın oyunda kaldığı sürede hiçbir üretkenliğ­i yoktu.

İkinci yarı Kucka’nın yerine N’Doye’un girmesiyle saman alevi gibi bir 10 dakikalık rakibi baskı altına aldıkları bir bölüm var. Fakat top üçüncü bölgeye geldiğinde ise yine sezonun ilk yarısında olduğu gibi gol pozisyonu üretmede ne yazık ki gerekli yeterlilik­te değiller. Rakip Konyaspor baskıdan kurtulduğu­nda karşı ataklarda iki kez gol pozisyonun­dan yararlanam­adı. Rodallega’nın 80’deki golü sadece skoru değiştirdi. Son olarak Kamil Ahmet’in Vedat’a girdiği pozisyonda ise hakemin sarı yerine kırmızı kart çıkarması gerekiyord­u.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye