Sabah

ŞAMPİYON OLSAK DA MAYIS’TA SEÇİME GİDECEĞİZ

Mayıs’a kadar şampiyon bile olsak tekrar seçime gideceğiz, Genel Kurul bunu bilsin... Ekibimle 2014’ten beri çalışıyoru­z ama hazırlıksı­z yakalandık

-

FOTOĞRAFLA­R: TURGUT DOĞAN RÖPORTAJ: MEHMET ÖZCAN

■ YÖNETİM Kurulu’nu oluştururk­en Liseli-Lisesiz ayrımı yapmadım. Konusunda uzman, yetenekli yönetici adaylarını seçtim. Ekibimde herkes saygı duyulacak isimler...

■ G.SARAY Futbol Takımı’nda en az iki dünya yıldızı olacak. Bu transferle­ri de

■ Neden aday oldunuz?

Bir yönetim başarılı olduğunda neden aday olalım? Mali, idari ve sportif anlamda başarılı olanın heykelini dikeriz. Böyle şeffaf olmayan, doğru-net bilgilere ulaşılmaya­n bir sisteme ve yapılanmay­a karşıyız. Galatasara­y’ın fabrika ayarlarınd­an çıktığına inanıyoruz. Bu yüzden aday olduk. Biz her zaman doğruları söyleyeceğ­iz ve mali olarak şeffaf olacağız. Galatasara­y’ı fabrika ayarlarına geri döndüreceğ­iz.

■ Başkan seçilmeniz halinde Mayıs’ta tekrar seçime gidecek misiniz?

Mayıs’a kadar şampiyon bile olsak tekrar seçime gideceğiz, Genel Kurul bunu bilsin... Ekibimle 2014’ten beri çalışıyoru­z ama hazırlıksı­z yakalandık. Baskın seçimden de beter! Yangından mal kaçırır gibi, ‘Ben illa başkan olayım’ diye hesaplar içine girildi... Demokrasid­e fırsat eşitliği vardır. Diğer adaylar hazırlanam­adı.

■ Galatasara­y’ın şu anki mali tablosunu bir de sizden dinlesek...

Bu yönetme tarzı kaldığı sürece Galatasara­y maalesef bütün kaynakları­nı sponsorlar sayesinde oynatacağı­z.

■ KONTRATLAR­DAKİ bir detaya çok sinirleniy­orum. Beraberliğ­e prim yazıyorlar. Ben bunu asla kabul etmem. Galatasara­y’ın futbolcusu beraberlik­te prim almaz, alamaz!

■ G.SARAY geçmişi ile hesaplaşma­k tüketir. Riva-Florya’dan gelen 508 milyon TL’lik parayı kırdırdık ve futbolcu transferle­rine bu paraları gömdük. Hem Riva-Florya’yı satıyorsun­uz, üstelik banka borcunu kapatacağı­m diye söz de veriyorsun­uz ama borç alacak farkı 1 milyar TL. Galatasara­y’ın net borcu 2 milyar TL, borcun azaldığı falan yok, gittikçe artıyor. Galatasara­y sadece transfer döneminde 155 milyon Euro’yu yeni transferle­re bağladı. 38 milyon Euro ödendi, 500 milyon TL kaldı. Yani Riva-Florya’dan gelecek muhtemel artı geliri de kapadık.

■ Kısa vadeli yol haritanızı açıklar mısınız?

Kısa vadede koordinat tespiti yapacağız. Galatasara­y’ın durumu ne? Borçlar net olarak ne? Alacaklar net olarak ne? Seçilirsek ilk icraatımız, bağımsız bir denetim şirketine mali durumu tespit ettirmek olacak.

Borç yönetimi yapacağız. Galatasara­ylılar merak etmesin; çok daha uygun koşullarda kredibilit­e sağlayacak bir finansman kuruluşu ile çok güçlü bir ödeme planımız var. Mali durumu biliyoruz, çözümü de biliyoruz. Dünya markası Galatasara­y’a

ve barışmak zorunda. Eski başkanlar arasında düşmanlık var. Eğer başkan seçilirsem yüksek istişare kurulu oluşturaca­ğım ve eski başkanları 2 ayda bir toplayacağ­ım.

■ HINCAL Uluç Ağabey’in benim hakkımda yazdığı yazıyı okudum. Yazılarını uzun zamandan beri takip ederim. Kendisine teşekkür ediyorum. dünya markası sponsorlar kazandırac­ağız. Gelecek yönetimler­in önünü açmak için hamleler yapacağız.

■ Fatih Terim’le çalışmaya devam eder misiniz?

Tudor’un geliş şekli beni rahatsız etmişti. Fatih Terim için ‘Başkan olursam benim ilk getireceği­m kişidir’ demiştim. Ben seçilirsem de Fatih Hoca ile devam ederim. Taraftarın yüzde 95’i Fatih Terim’i istedi. Fatih Hoca hayırlı oldu. Kalmalı, devam etmeli ve inşallah şampiyon yapacak. Galatasara­y’da artık teknik direktör sorunu yok ama yönetme sorunu hala var.

 ??  ?? Mustafa Cengiz, yazarımız Levent Tüzemen ve muhabirimi­z Mehmet Özcan’a konuştu.
Mustafa Cengiz, yazarımız Levent Tüzemen ve muhabirimi­z Mehmet Özcan’a konuştu.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye