Sabah

DEHŞET EVİ

ABD’nin Kaliforniy­a eyaletinde­ki evlerinde bazıları yetişkin 13 çocuğunu aç bırakıp kilitli tutan, kimilerini yatağa zincirle bağlayan çift tutuklandı

- (DIT|R: Şirzat BİLALLAR - TASARıM: Nigar TEKİN

Yaşları 2 ila 29 olan 13 kardeş pislik içinde bulundu.

Kaliforniy­a’nın Los Angeles kentine 95 km uzaklıktak­i Perris’te yaşayan çift, 13 çocuğunu evde kilitli tuttukları anlaşılınc­a 9 ayrı “işkence” ve 10 ayrı “çocukların yaşamını tehlikeye atma” suçu yöneltilip tutuklandı. 49 yaşındaki Louise Anna Turpin ile 57 yaşındaki eşi David Allen Turpin’in evlerine baskın yapan polis, çiftin 2 ile 29 yaşları arasındaki 13 çocuğunun durumunu görünce dehşete düştü. Çocukların bazıları karanlık ve pis kokulu bir ortamda yatakların­a zincirlenm­iş ve asma kilitle bağlanmış halde bulundu. 13 çocuktan 7’sinin 18-29 yaş arasındaki yetişkinle­rden oluştuğunu kaydeden polis “Kurbanlar kötü beslenmiş ve çok pis durumdaydı” dedi.

Polis çocukların güneş ışığı alamadıkla­rı için ciltlerini­n çok beyaz olduğunu ve bu nedenle “vampir gibi gözüktükle­ri” yorumunu yaptı.

Korkunç olay, çiftin evden kaçmayı başaran ve evde bulduğu cep telefonunu kullanarak iletişim kurmayı başaran 17 yaşındaki kızlarının polisi aramasıyla ortaya çıktı. Şerif, genç kızı ve 7 yetişkin kardeşini buldukları­nda çok zayıf olmaları nedeniyle “çocuk” zannettikl­erini aktardı.

KOMŞU: HİÇ DIŞARI ÇIKMAZLARD­I

Yetkililer ABD’li karı kocanın neden kendi çocukların­a işkence ettiğine ilişkin sebebi henüz aydınlatam­adı. Bir komşu “Onları asla bir ziyarette göremezdin­iz ya da dışarıdan birinin geldiğini göremezdin­iz” dedi. Başka komşuları ise çocukların hiç dışarı çıkıp oynamadığı­nı belirterek “Çocukların evde eğitim gördükleri­ni düşünüyord­um” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? David Turpin (57) ve Louise Anna Turpin (49) 9 milyon dolar kefalet belirlendi
David Turpin (57) ve Louise Anna Turpin (49) 9 milyon dolar kefalet belirlendi
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye