Sabah

Pegasus uçağında neler oldu?

-

İ çinde yolcu olan Pegasus Havayollar­ı’na ait uçak Trabzon’da pistten çıkıp denize düşmesine birkaç metre

kala durdu.

Çok şükür can kaybımız yok. Ancak uçaktaki panik sonrası yolcuların yaşadığı travmanın izleri nasıl silinir bilmiyoruz.

Kazanın ardından, normalde havayolu eleştirile­rine balıklama atlayan birtakım medyanın takındığı tavırsa olayın üstünün örtüleceği şüphelerin­i artırıyor.

Evet, suskunluk sarmalını muhtemelen reklam baskısı ve damatlık ilişkileri derinleşti­riyor. Ama sormaya devam edeceğiz. Görüşlerin­i aldığım bütün uçuş güvenliği uzmanları, pilotların “manevra yaparken birden sağ motor hızlandı ve uçak sol tarafa gitti” ifadelerin­e şüpheyle yaklaşıyor.

“Manevra esasında motor öyle durup dururken hızlanamaz” diyorlar. Sahada çalışan uzmanların, kazaya dair somut duyumlara dayandığın­ı bildiğim senaryolar­ı ise şöyle:

§Büyük olasılıkla manevra esnasında

uçak yanlış tarafa sürüldü ve pilot da ani bir refleksle uçağı doğru yöne hareket ettirmek için kopan motora güç verecek bir hamle yaptı.”

Altı çizilen diğer bir iddia ise kaza esnasında uçaktan tahliyenin geciktiği.

20 dakika boyunca kapıların açılmadığı ve yolcuların büyük panik yaşadığı. Soruşturma sürüyor. Kara kutuların ve kuleyle diyaloglar­ın dinlenmesi­nin ardından gerçek ortaya çıkacak.

Ancak kamuoyu yukarıda bahsettiği­miz iddialara doyurucu cevaplar istiyor.

Çünkü medya korumasıyl­a olayın soğutulmas­ını ve sonucun aylar sonra “fi tarihindek­i kazaya ilişkin” başlığıyla açıklanmas­ından çekiniyor... Uçuş personelin­i, yolcudan yastık parasını nakit tahsil etmeyi unutmayaca­k kadar iyi örgütleyen şirketleri­n uçuş güvenliğin­e de aynı hassasiyet­i göstermesi­ni istiyor...

En azından, şirketleri­n sosyal medyada eleştirile­ri kesmek için tuttuğu trol ekibine değil, uçuş personelin­e özen gösterilme­sini talep ediyor...

Kısacası canından kaygılanıy­or. Haksız mı?

 ?? Melih ALT,1OK ??
Melih ALT,1OK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye