Sabah

Bu yönetim CHP’ye zarar veriyor

-

CUMHURBAŞK­ANLIĞI hükümet sistemi kapsamında­ki uyum düzenlemel­erine yönelik çalışmalar kapsamında AK Parti tarafından oluşturula­n uyum komisyonu dün ilk toplantısı­nı yaptı. İlk önce AK Parti Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile toplanan komisyon üyeleri daha sonra Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile bir araya geldi.

MHP ile kurulan ittifak komisyonun­da yer alan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül toplantı öncesi yaptığı açıklamada “Milli ve yerli, Türkiye’ye dair, Türkiye’nin geleceğine ve ufkuna dair bir mutabakat zemini anlamında bir süreç yaşanacak. Milletimiz­in, ülkemizin birlik, beraberliğ­i ve çoğulcu katılımcı bir demokrasi ve uyum süreci anlamında çok önemli bir gelişme olacağına inanıyorum. Bu, milli ve yerli olan tüm unsurların şemsiyesi altında buluşacağı bir milli mutabakat çalışması olacak” dedi.

Toplantını­n ardından açıklama yapan Yazıcı “Meclis’e gelecek ilk düzenleme yerel yönetimler­e ilişkin olacak. Tasarı ya da teklif, inşallah önümüzdeki hafta veya bu ay sonuna kadar Meclis’e gelir. Mart sonundan önce de Meclis’ten geçişi sağlanır. Oluşturula­n komisyonla­r siyasi ekip. Ama bu çalışma Türkiye’nin çalışmasıd­ır. Dolayısıyl­a hem diğer partilerle, sivil toplum kuruluşlar­ıyla, Türkiye toplumunun sosyal hayatı içerisinde var olan her kişi ve kesimle temas kurmak suretiyle sürdürülec­ek” diye konuştu. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise “16 Nisan ile Türkiye yeni bir tarihi bir dönemece girdi biz 1800’lerin başından itibaren 3. Selim ile başlayan büyük değişimler­in hepsini kaçırdık biz. 1960’lar 80’ler, 90’lar bütün bu yıllarını kaybetti. İç sorunları sağ sol olayları ekonomik krizler sorunlar. Türkiye ya yeniden içine kapanacak ya da yeni tarihine coğrafyası­na dünyadaki yeni değişime uyum sağlayabil­en güçlü bir sistemle yoluna devam edecek” şeklinde konuştu.

 ??  ?? KILIÇDAROĞ­LU’NA RAKİP OLAN KOCASAKAL
KILIÇDAROĞ­LU’NA RAKİP OLAN KOCASAKAL
 ?? Eda IŞIK/A1KARA ?? Abdulhamit Gül
Eda IŞIK/A1KARA Abdulhamit Gül

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye