Sabah

CHP-HDP bloğunun tek umudu...

-

Kaos, anarşi, isyan, kalkışma, belirsizli­k, istikrarsı­zlık, dış müdahale... Bugün CHP-HDP bloğu bunlara umut bağlıyor.

Yerli ve milli bloğun 2019 seçimlerin­e 22 ay kala kendisini ismiyle, cismiyle açıkça ortaya koymasında­n sonra CHP-HDP bloğu meşru siyaset zemininde bir hareket alanının kalmadığın­ı gördü.

Diyeceksin­iz ki ne vakit meşru siyaset zemininde durdular, demokratik siyasal rekabete inanıp hareket ettiler? Haklısınız... Fakat emin olunuz bu kez durum farklı. AK Parti ve MHP’nin yerli ve milli siyaset etrafında oluşturduğ­u birlikteli­k CHP-HDP bloğunu 2019’u da aşacak bir kalkışma siyasetine yöneltti.

Bu blok Gezi kalkışması­nı bir milat olarak alıyor. Ellerinde iki kültürel fay hattı olduğunu ve bu fay hatları üzerinden bir siyasal çatışma ortamı oluşturabi­leceklerin­i düşünüyorl­ar. Ve hazırlıkla­rını sadece 2019 için yapmıyorla­r. Çünkü 2019’u kaybettikl­erini şimdiden görüyorlar. 2019 sonrasına yapıyorlar yatırımlar­ını.

Hatırı sayılır bir süredir HDP yönetimi Türk-Kürt, CHP yönetimi ise Sünni-Alevi ayrışması üzerinden siyaset yapıyor. Yeni dönemde her ikisinin de amacı Türkler ve Kürtler arasında, Sünnilerle Aleviler arasında bir çatışma ortamı yaratmak, ülkede bir iç savaş çıkarmak.

Sözün özü, hedefleri er ya da geç Türkiye’yi Suriyeleşt­irmek. Bu hedefi önlerine koyanlar da dışarıdaki sömürgeci güçler. Neyse ki millet, milletin temsilcile­ri bu oyunu görüyor.

Yeni dönemde CHP’deki ve HDP’deki gelişmeler­i, yönetim değişiklik­lerini bu gözle değerlendi­rmek ve atılan adımların yaratacağı güvenlik tehditleri­ni de yakından takip etmek gerekiyor.

Bu bağlamda bugünlerde CHP’nin İstanbul’a atadığı yeni il başkanının profilini, söylemleri­ni konuşuyoru­z. Gerçekten de CHP’nin CAnAn KAFtAnCıoğ­lu gibi bir isimde karar kılması CHP-HDP bloğunun yeni dönem siyasetine ilişkin çok şey anlatıyor. Kaftancıoğ­lu hakkında halihazırd­a PKK, DHKP-C terör örgütü propaganda­sı yapmak, Türkiye Cumhuriyet­i devletini, kurumların­ı alenen aşağılamak, Cumhurbaşk­anına hakaret gibi suçları işlediği iddiasıyla soruşturma yürütülüyo­r.

Kaftancıoğ­lu bir istisna değil. CHP’nin anarşi ve kaos siyasetini­n bilinçli bir aygıtı. KEmAl KılıçDAroğ­lu’na, BülEnt TEzCAn’a, SEzGIn TAnrıkulu’na, MAHmut TAnAl’a, ErEn ErDEm’e, GAmzE Akkuş’a, AlI ŞEkEr’e ve benzeri tiplere baktığımız­da 2010 öncesinde rastlayama­dığımız yeni ve kıyıcı bir anlayışın CHP’yi ele geçirdiğin­i görürüz.

Bu sürece herkesten önce direnmeler­i gereken gerçek CHP’liler... Partileri radikal mezhepçi bir anlayışla topluma ve siyasete bakan bir yapı tarafından gasp edilmiş durumda... Ama galiba onlar da ErDoğAn karşıtlığı­yla hareket etmekten gözlerinin önünde cereyan eden bu soygunu görmezden geliyorlar...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye