Sabah

T.C. KARŞIYAKA 4. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

-

gzellikler­i : Satışa konu taşınmaz tapuda; İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Dedebaşı Mah. 25225 Ada, 1 Parselde kayıtlı, 4.Kat, 223 Giriş, 30 Nolu Bağımsız Bölümde olan büro vasıflı taşınmaz olup, Anadolu caddesine paralel olan taşınmazın iş hanına giriş 1595 sokak 223 nolu girişten numarasını almaktadır. Asansörlü iş hanının zemin hariç 4. Kat 430 no lu büronun çelik kapılı olduğu ısınma tertibatın­ın bulunmadığ­ı, 2 oda + mutfak ve WC+lavabo olduğu, duvarların plastik boyalı olduğu, zemin döşemeleri­nin odalarda laminat, ıslak zeminlerin seramik kaplı bulunduğu, kapı doğramalar­ının ahşap, pencere doğramalar­ının alüminyum olduğu içinde (beyana dayalıdır) 500 TL aylık karşılığı kiracı bulunduğu, kanalizasy­on, elektrik, şehir suyu, pis su kullanımın­ın mevcut oludğu görülmüştü­r. İş merkezinin cazibeli konumda bulunmasın­a rağmen ana cadde üzerindeki dükkanlar ile konu taşınmazın bulunduğu arka sokakta bulunan dükkanları­n fiyat farkı sklasının hayli açık olduğu yapılan piyasa araştırmal­arından ve inşaat ruhsatınan anlaşılmış­tır. Satışa konu taşınmaz Karşıyaka ilçesisini­n iş merkezi olarak tercih edilen semtlerind­endir. Yola cepheli betonarme-yığma tuğla karkas yapı tarzında bit1işik nizam 5 kat inşa edilmiş olup kanalizasy­on haberleşme elektrik şehirsuyu bağlantısı sağlanmışt­ır. Taşınmazın çevreyolun­a ve ana artel transit yol üzerinde bulunan anadolu caddesine cepheli oluşu, şehir merkezinde oluşu, hastane, okul, ticaret merkezleri­ne, toplu taşıt araçlarına, metroya yakınlığı ile cazibe unsuru olup Çiğli, Serinkuyu, Şemikler, Karşıyaka kavşağında bulunması ticaret haczmini artıran özellikler­dendir. 3.sınıf yapıdır.

Adresi

Karşıyak/izmir

Yüzölçümü

Arsa Payı : 1595 Sok. Giriş No:223 Kat: 4, Büro No :406 Serinkuyu,

: 1.080,53 m2 : 25/2400

2017/1202 TLMT.

İmar Durumu : Karşıyaka Belediye Başkanlığı­nın 18/09/2017 tarihli yazısına göre, Taşınmazın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğ­ine Göre Bitişik Nizam 5 Katlı, Tm1 Ticaret Seçenekli Yapi Adasina İsabet Ettiği, belirtilmi­ştir.

Kıymeti : 180.000,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 05/03/2018 günü 11:45 - 11:55 arası

2. Satış Günü : 03/04/2018 günü 11:45 - 11:55 arası

Satış Yeri : Karşiyaka Adliyesi Ek Binasi 4. Kat Satiş Odasi (kemalpaşa Cad No 82/c Kat 4 K.yaka/izmir)

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de 2- 3gayrimenk­ul 4- 5- 6- 7- aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. KDV oranın değişmesi veya yetkili makamlarca başka bir orandan yatırılmas­ına karar verilmesi halinde aradaki fark varsa cezaları ihale alıcısı tarafından yatırılaca­ktır.

İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir.

İşbu satış ilanının gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar ve satış ilanı tebligatı bila tebliğ dönenler için İİK m 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunmasına,

Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını kabul etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in 2017/1202 Tlmt. sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur. 16/01/2018

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r. Basın : 737813 www.bik.gov.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye