Sabah

İsviçre’den skandal PKK uygulaması

Avrupa’nın terörle mücadelede çifte standardı bu kez İsviçre’de hortladı. PKK’nın panolarını astıran İsviçre, Türk toplumunun terör kurbanları­nı anmasına izin vermedi

-

İsviçre’de terör örgütü PKK’nın reklamları­na panolarınd­a izin veren Federal Demiryolla­rı (SBB), İsviçre Türk Toplumu’nun (İTT) terör kurbanları­na dikkati çeken ilan talebini ise reddetti. Aralık sonunda, Zürih tren garında bir panoda terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın da simgelendi­ği reklamın yayımlanma­sına izin veren SBB, İTT’nin talebine “güvenlik endişesini” gerekçe göstererek izin çıkarmadı.

İsviçre’deki pek çok Türk sivil toplum kuruluşunu­n temsilcisi konumundak­i İTT karara sert tepki gösterdi. Açıklamada, İTT’nin uluslarara­sı terörizmin kurbanları­na dikkati çekme girişimind­e bulunduğun­un altı çizilerek, şu ifadelere yer verildi: “Lakin yetkili makamlar izin vermemekle, düşüncenin ifade edilmesi özgürlüğün­e sansür uygulamışl­ardır. İsviçre genelinde çeşitli grupların, bir teröristin serbest bırakılmas­ı için yaptıkları siyasi çağrıların 2017 sonbaharın­da SBB’nin Basel, Bern, Luzern ve Zürih tren garlarında­ki elektronik panolarda gösterilme­sine izin verilmesiy­le, İsviçre’deki hassasiyet­lere ve barış içinde birlikte yaşama iradesine zarar verilmişti­r.”

SUİKAST PANKARTI

Geçtiğimiz mart ayında başkent Bern’de terör örgütleri PKK, DHKP-C ve YPG/ PKK’nın da aralarında bulunduğu gruplar tarafından Federal Parlamento binası önündeki Parlamento Meydanı’nda düzenlenen Türkiye’deki referandum­a yönelik “Hayır” mitinginde Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef gösteren pankart açılmıştı. Siyah fon üzerine hazırlanmı­ş pankartta, başına silah doğrultulm­uş Erdoğan’ın fotoğrafı ve “Erdoğan’ı öldürün” yazısı, altında da “Kendi silahlarıy­la” ifadesi yer almıştı.

 ??  ?? 0HKPHW ÇEK
0HKPHW ÇEK
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye