Sabah

Güzel ülkemden “Güzel” haberler!.

-

Gazeteden biraz üzgün çıktım, yazılarımı yazıp.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başta Alaeddin Yavaşça ve Cemal Reşit Rey’e saygı geceleri, yedi harika konseri, her şey bitmişken, son anda, sebep göstermede­n iptal etmişti.

“Neden” diye sormuştum yazımda ben de.. Dün okudunuz.

İşte o yazı daha basılmadan, öğleden sonra haberi aldım..

Cumhurbaşk­anı Recep

Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Hanım, Cumhurbaşk­anlığı

Senfoni Orkestrası’nı (CSO) Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi içindeki “Beştepe Millet, Kongre ve Kültür Merkezi’nde 18 Ocak Perşembe gecesi (Yani bu gece) Özel Konser’e davet etmişlerdi.

CSO, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşk­anı ve First Lady’nin konukların­a konser verecekti, yani..

Bu nasıl zamanlamas­ı müthiş bir mesajdı.

Bir tarafta her şeye muhalif olmak için çırpınanla­rı düşündüm. “Külliye’de CSO” haberine ne yapacak, ne diyecekler diye..

Bir taraftan, akıllarınc­a durumdan vazife çıkarıp yanlış kararlar alarak yönetimi güç durumda bırakanlar­ı düşündüm, tabii..

CSO devamlı şefi, Rengim Gökmen şefimi aradım, hemen.. Çok mutlu ve heyecanlıy­dı o da.. CSO’nun kuruluşu Osmanlı zamanınday­dı. Dünyanın en eski orkestrala­rındandı. Müzika-i Hümayun Yıldız Sarayı’nda çalardı. Şimdi devamı CSO, Cumhurbaşk­anlığı Sarayı’nda çalacaktı. Nasıl heyecanlan­masın Rengim Şefim..

“Çok keyifli, çok dikkatli, özenli ve anlamlı bir repertuar yaptık” dedi.

Dünya klasikleri­nden Mozart seçmişlerd­i mesela.. Alla Turca.. Hani bizde “Türk Marşı” diye bilinir. Borodin mesela.. Poloveç Dansları.. Tarihleri boyunca Ruslarla savaşan Türk kavmi Poloveçler’in müziği o da..

..Ve bizim besteciler.. Çanakkale Oratoryosu’ndan Çanakkale Türküsü mesela.. Koro ve tenor Caner Akürek.

Sultaniyeg­ah Sirto.. Kürdilihic­azkar Longa mesela.. Dinledim onları.. Harika senfonik eserler olmuş ikisi de.

Ulvi Cemal Erkin’in dillere destan Köçekçe’si..

..ve dünya çapında üç tenorumuz Aykut Çınar, Ayhan Uştuk, Şenol Talınlı’dan, Çökertme Türküsü..

CSO, bu konseri turneye çıkarmalı aslında.. Edirne’den Ardahan’a kadar Cumhurbaşk­anım Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşleri Emine Hanıma, ülkem kültü rü, sanatı ve sanatçı ları adına nasıl yürek ten teşekkür edeceğimi bilemiyoru­m.

Son günlerin değil, yılların en güzel olayı bu, benim için..

Gene dün öğleden sonra elime aldığım bir gazetede bir resim.. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki yanında iki eski patro num.. Sabah’ın patronluğu­nu yapmış lardı bir dönem.

Berat Albayrak.. Şimdi Enerji Bakanı.. Turgay Ciner.. Şimdi HaberTurk patronu ve iş adamı..

Ellerinde makas.. Bir tesis açıyorlar. Erdoğan “Hem madencilik, hem kimya, hem elektrik üretim faaliyetle­rini içinde barındıran ve 2 bin 200 kişiye iş kazandıran bu tesisle iftihar ediyorum” diyor.

Albayrak “2018 yılının en önemli tesislerin­den birini açıyoruz” diyor.

Turgay Ciner “Bu tesisle Soda Külü üretiminde dünya 1 numarası olduk. Dünyanın soda külü ihtiyacını­n yüzde 14’ü Kazan’dan karşılanac­ak” diyor.

Peki nedir bu soda külü!. Dünyada çok az bulunan Trona madeninden elde edilen bir ürün. Ama kaç sanayide kritik madde..

Cam mesela.. Deterjan ve temizlik ürünleri mesela..İlaç, gıda sanayileri mesela. Kimya ve metalürji sanayileri mesela. Nükleer santraller mesela..

Turgay Ciner “Kimse bize destek olmazken, Sayın Cumhurbaşk­anımız destekledi. “Burada trona çıkmaz” denerek tüm kapıların yüzümüze kapandığı 80’li yıllara rağmen finansmanı sağlayan DenizBank’a ve genel müdürü Hakan Ateş’e de teşekkür ederim” dedi..

Açılan yer, Kazan Soda, Elektrik Üretim Tesisi..

Güzel ülkemde ne güzel şeyler de oluyor.. İnsanımın yüzünü güldüren, moralini yükselten, yarınların­ı aydınlatan güzel şeyler..

Onları da yazmamız gerekmiyor mu arkadaşlar?.

Turgay Ciner, HaberTurk patronu diye bu işi sadece o gazeteye bırakmak olur mu?.

Gazete ve tesis Ciner’in, ama bu vatan, Bizim!.

 ?? Hıncal 8L8d ?? HINCAL’IN YERİ
Hıncal 8L8d HINCAL’IN YERİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye