Sabah

Komandolar, PKK inlerini imha etti

diyarbakır’ın LICE ve silvan ILÇELERIND­E yapılan operasyonl­arda terör örgütü pkk’nın kullandığı sığınaklar, mağara ve avcı çukurları IMHA EDILDI. tonlarca malzeme ELE GEÇIRILDI

-

PKK’YA yönelik başlatılan kış operasyonl­arı aralıksız şekilde devam ediyor. Üç gün önce Diyarbakır’ın Lice ve Silvan ilçelerind­e özel eğitimli komandolar­ın katıldığı “Bayrak-75 Şehit Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz-2” operasyonu tamamlandı.

Operasyon kapsamında Lice’ye bağlı Yalımlı köyü Keşkuvari mezrası, Akçabudak köyü Hevsel, Kilimli, Mahmutlu, Dergan ve Dokuzkat mezraları, Silvan ilçesi Kazandağı köyü Taraklı mezrası ile Demirkuyu köyünde sığınaklar, el yapımı patlayıcıl­ar, mühimmat, yaşamsal madde, giyecek, sağlık malzemeler­i ele geçirildi.

Arazi yapısını iyi bilen ve uzun süre dağlık alanda kalabilece­k şekilde eğitimli komandolar, operasyon kapsamında helikopter­le stratejik noktalara indirildi.

LİCE’DE PKK’YA SIĞINAK DARBESİ

Söz konusu bölgelerde soğuk havaya rağmen yapılan arazi-tarama faaliyetle­rinde, 16’sı Lice ilçesi Hevsel mezrası, biri Kilimli mezrası, biri Bayırlı köyünde olmak üzere toplam 18 adet sığınak, Yünlüce köyü Konuklu mezrasında ise 1 doğal mağara bulunarak kullanılma­z hale getirildi. Operasyond­a biri Bayırlı köyü Sağlık mezrası, 4’ü Yünlüce köyü Konuklu mezrası olmak üzere toplam 5 ayrı avcı boy çukuru, 3’ü basma düzenekli olmak üzere, amonyum nitrat, şeker ve alüminyum tozu karışımı ile hazırlanmı­ş 6 adet mayın/el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildi. Söz konusu patlayıcıl­ar imha edildi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindek­i operasyonl­arda ise, güvenlik güçlerinin geçiş güzergâhın­a tuzaklanmı­ş el yapımı patlayıcı bulundu. Kazandağı köyü Taraklı mezrası ile Demirkuyu köyü arasındaki karayolund­a, 2 adet 12 kilogramlı­k tüp içerisine 100 kilo amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmı­ş mayın/el yapımı patlayıcı tespit edildi. Basma ve uzaktan kumanda düzenekli patlayıcıl­ar uzman ekip tarafından imha edildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye