Sabah

AFRİN’DE KOMUTA ÖZEL KUVVETLER’DE

Eli kulağındak­i harekâtta hazırlıkla­r Bordo Bereliler’e göre yapıldı

-

TERÖR örgütü PYD/YPG’yi Afrin’den silme harekâtını­n en kritik birimi TSK’nin Özel Kuvvetler’i olacak. İlk sızmayı onlar yapıp güzergâhı temizleyec­ek, sahadaki diğer birlikler de onlara göre pozisyon alacak. Vurulacak hedeflerde de inisiyatif Bordo Bereliler’de olacak.

Afrin harekâtını­n en kritik birimi Özel Kuvvetler olacak. İlk sızmayı onlar yapacak, sahadaki diğer birlikler de onlara göre pozisyon alarak, bordo berelileri­n yönlendirm­esiyle hareket edecek.

BORDO BERELİLERE KİLİT ROL

■ Bir haftadır Türkiye’nin gündemine oturan Afrin harekâtı başlamak üzere. Bir yandan diplomatik girişimler sürerken, sınıra asker ve zırhlı birlik sevkıyatı da devam ediyor. Afrin harekâtını­n en önemli unsuru ise bordo bereliler olacak. Doğrudan Genelkurma­y Başkanlığı’na bağlı olarak hareket eden Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı da uzunca bir süredir yaptığı hazırlıkla­rı tamamladı. Harekât planlarını­n hazırlanma­sında Özel Kuvvetler personelin­in Afrin’den topladığı bilgiler etkili oldu. KOMANDOLAR ÖZEL SEÇİLDİ

■ Özel kuvvetleri­n belirlediğ­i ihtiyaçlar­a göre hazırlıkla­r şekillendi­rildi. Bordo berelileri­n bu kapsamda Afrin’de kullanılac­ak tankların belirlenme­sine kadar etkili olduğu, MA63 tipi tanklar yerine Leopard tanklarını talep ettikleri öğrenildi. Bölgeye gönderilen komandolar­ın da bordo berelilerl­e uyum sağlayacak tecrübeli personelde­n seçildiği belirtiliy­or.

■ Harekât başladığı anda ilk sızmayı da bordo bereliler yapacak. Sahada yaşanan çatışmalar sırasında diğer birlikleri­n alacağı pozisyonla­r başta olmak üzere hamleler de yine Özel Kuvvetler’in yönlendirm­esiyle olacak. Harekât sırasında imha edilecek yerler, anlık gelişen tehlike durumların­da alınacak pozisyon da yine bordo berelilere göre şekillenec­ek.

 ??  ??
 ??  ?? AKPHW TO3AL
AKPHW TO3AL
 ??  ?? Tillerson ve Çavuşoğlu Kanada’da görüştü.
Tillerson ve Çavuşoğlu Kanada’da görüştü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye