Sabah

Ne halleri varsa görsünler

-

Birbirleri­ni yiyorlar. Çalkalanıy­orlar. Kazan gibi kaynıyorla­r. Bunu “$KP IçINDEN” bekliyorla­rdı, “GLCLER” ile “ERDOğANCıL­AR” karşı karşıya gelecekler, AKP çatlayacak­tı...

Öyle bir şey olmadı. Olması da mümkün değildir.

Ama şimdi “CHP B|LNR M” diye bir korkuları var! Bölünmez, korkmasınl­ar. Ya da şöyle söyleyelim: CHP daha önce de çok bölünmüştü­r. Ayrılan kaybetmişt­ir. Büyük parça yerli yerinde kalmış, küçük parça yokolmuştu­r.

Turhan Feyzioğlu’nun

Güven Partisi’ni de hatırlayab­ilirsiniz, dönüp Ecevit’in yapay partisinin bugünkü oy oranı- na da bakabilirs­iniz... İsterseniz Emine Ülker Tarhan’ı bile düşünebili­rsiniz. (Aynı şeyi iki yıl sonra İyi Parti için de yapacaksın­ız, birkaç yıl daha sonra da bakalım hatırlayan bile çıkacak mıdır?)

CHP ne uzar ne kısalır. Oy “POTANSIYEL­I” yüzde 25’tir. Azıcık üstüne çıkabilir, azıcık altına inebilir. 22 de olur 28 de.

Ne iktidara gelebilir, ne de yokolur. Türkiye Cumhuriyet­i durdukça CHP payidar kalacak ama hep muhalefet olacaktır.

Eski sistemde koalisyon yoluyla iktidara “BIR UCUNDAN EKLEMLENME” şansı vardı (başka bir isimle 1991 yılında olduğu gibi), yeni sistemde o da mümkün değildir artık. Kaldı ki bunu eski sistemde bir kere daha denemeye de kalkmış (2015 yılında), becerememi­ştir.

İsterseniz 1961, 1974, 1977 yıllarını da sayınız. İktidarın kimi zaman büyük, kimi zaman küçük ortağı ama hiçbir zaman kendisi, bütünü değil. Dolayısıyl­a, CHP için üzülmeyini­z. Ya da Ecevit’in dediği gibi “CHP’YE ACıMAYıNıZ”, meşrebiniz­e göre.

Bazı arkadaşlar­ın “CHP’YI ELE GEçIRIYORL­AR, BIZI KUşATıYORL­AR” diye endişe etmelerine hiç gerek yok. İstanbul il örgütünü “$LEYILER” ele geçirseler ne olacak, “GOşISTLER” ele geçirseler ne farkedecek? “KEMALISTLE­R” ağlasalar zırlasalar ne değişecek? Cemal Canpolat mı kazanmış, Canan Kaftancıoğ­lu mu, seçmen ne tanır bunları? Oğuz Kaan Salıcı mı Kılıçdaroğ­lu’na rakip olacakmış kurultayda, Ümit Kocasakal mı, kime ne bundan?

Az satışlı birkaç gazeteyi ilgilendir­en bir konu.

Seçmen, yani yüzde 25, CHP yansa yıkılsa kuzu kuzu gider oyunu verir. Başında şunun oğlu olmuş ya da bunun kızı, farketmez.

Ama CHP orada, o kadarla da kalır işte.

Sonuçları ağır olmaz. İsterse CHP’yi “GEZI çAPULCULAR­ı” ya da Fetö’nün kendisi ele geçirsin, CHP bir yere varamaz.

Çünkü CHP bir “AZıNLıK” partisidir, HDP gibi. Azınlık çoğunluğa galebe çalamaz.

İki yol kalıyor.

Bir: Muhalif basının yaptığı gibi “HA şU KAZANDı HA BU KAYBETTI, HA şU GELIYOR HA BU GELIYOR” tantanasıy­la emekli memurları heyecanlan­dırmak ve ticaretini sürdürmek...

İki: Ya da bizim gibi dalgasını geçmek. Ya da hiç kulak asmamak, ilgilenmem­ek, yok saymak. İyi ama buna da “MESLEğIMIZ” müsait değil.

 ??  ?? EQJLQ ARDIÇ
EQJLQ ARDIÇ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye