Sabah

Türkiye’siz olmaz olmayacak!

-

Şimdi anladık mı?

Türkiye Kendek terö rünü Kiç vakit geçirme den bastırarak uzun vadeli ve çok karanlık bir planı yır tıp attı.

Şimdi anladık mı?

Millet, 7emmuz’da sade ce alçak bir darbe girişimini bastırmak la kalmadı; ulusla rarası ilişkilerd­e 7ürkiye’nin içine sıkıştığı cendereyi de kırdı.

Şimdi anladık mı?

7ürkiye’nin gizli ve açık düşmanları neden iki yıldır karalar bağ lıyor?

Bugün Afrin ve Mümbiç ope rasyonları­nı başımız dik biçimde konuşup devreye sokuyorsak...

YPG/ABD yapılaşmas­ına hem sahada hem de uluslarara­sı plat formlarda en sert biçimde “ayar verecek” gücü kendimizde bulu yorsak... Bunun sebebi hendek terörü ve 15 Temmuz virajların­ı sağ salim geçebilmem­izdir.

HHH

Sınırımızı­n hemen güneyinde yaşananlar öyle ufak tefek işler değil...

Hatırlayın...

Geçen aralıkta ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığ­ı bölgede bir “.uzey 2rdusu” kuracakla rını açıklamışt­ı. 14 Ocak’ta DEAŞ Karşıtı Koalisyon’dan bu terö rist ordusuna “Sınır Güvenliği 2rdusu” adı verildiğin­i öğrendik. Afrin’e giriyoruz, dedik.

Bu kez Pentagon,

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Koalisyon’dan “7ürkiye’nin endişeleri­ni anlıyoruz” tepki leri geldi. O kadar mı? Önce Rusya’nın Humeymim üssündeki uçakla rın vurulduğu haberlerin­i duy duk. Ardından üsse (kimliği belir siz) çok sayıda insansız hava aracı saldırı sı düzenlendi ve bazı kaynaklar üzerinden bu saldırıyla 7ürkiye ile Rusya’nın arası nı açmaya yönelik operasyonl­ar yapıldı. O arada not düş mek gerekir ki, İran da dalgalandı­rıldı. HHH

Peki sonuçta ne oldu?

%ütün bun lar karşısında Ankara çok önceden aldığı stratejik pozisyonun­dan bir santim bile geri adım atmadı; asla tereddüte düşmedi. Nasıl?

Hendek terörünü bastırdıkt­an sonra ilerlediği­miz yolun bize ver diği güven sayesinde... Nasıl? 15 Temmuz’da Türkiye düşmanları ellerinde tuttukla rı en büyük kozu kaybettile­r de ondan...

Tezgâhları, planları, kötülük leri hemen biter mi? Hayır! Bu konuda hayal kurmayalım. Fakat içerdeki hepsi birbirin den uyuz sol/liberal çevre ler haricinde şunu bilip anlama yan kalmadı: 7ürkiye büyüktür daKa da büyüyecek. Dolayısıyl­a bölgede ki her gelişme öyle ya da böyle Türkiye’nin onayına mecbur.

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU
 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye