Sabah

Muhalif Kürtler ABD’nin kirli planına karşı

Afrinliler temizlik istiyor

-

TERÖR örgütü YPG ve PKK’nın elinden kaçarak Hatay’a sığınan Suriyelile­r, evlerine dönebilmek için bölgenin teröristle­rden temizlenme­sini bekliyor. YPG militanlar­ının, gençleri yanına almaya çalıştığın­ı, direnenler­i öldürdüğün­ü söyleyen Afrinli öğretmen Ebu Ali, “Operasyonu­n gerçekleşm­esini istiyoruz” şeklinde konuştu. SURİYE’DEKİ rejim karşıtı Kürt grupların birleşimiy­le kurulan Suriye Kürt Ulusal Konseyi de ABD’nin terör örgütü YPG militanlar­ından oluşan güvenlik birimi kurma planlarına sert bir biçimde karşı çıktı. Suriye Kürt Ulusal Konseyi Dışilişkil­er Sorumlusu İbrahim Bıro “ABD’nin, YPG denetimind­eki Suriye Demokratik Güçleri’nden 30 bin kişilik sınır birlikleri kurma planı, oradaki Arap ve Kürtler arasında bir kinin oluşmasına yol açıp başka bir çatışmanın fitilini ateşleyebi­lir” dedi.

ABD’nin PYD/PKK’yı Rusya ve İran’dan uzak tutmak için destek sunduğunu söyleyen Bıro, “O dönem ABD’ye PYD’nin PKK uzantısı olduğunu, öyle kolay bir şekilde ayrışmalar­ının mümkün olmadığını söyledik ancak ABD, PYD’nin PKK’dan farklı olduğu propaganda­sını yapmaya başladı. Şu anda meydana gelen de ABD’nin iddia ettiğinin tam aksi yönünde. Son gelişmeler, Suriye’deki Kürt bölgelerin­e hizmet etmeyecekt­ir” şeklinde konuştu.

Fırat nehrinin etrafında hiç Kürt bulunmadığ­ını söyleyen Bıro “PYD, bu planla Kürtleri işgalci konumuna düşürecek. Köklü bir siyasi değişime gitmemeler­i halinde Suriye’deki Kürtlerin geleceği karartılac­aktır” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye