Sabah

Zayıflama uğruna CANINDAN OLDU Karın gerdirme ameliyatın­a alınan genç kadın, ameliyat sonrası iç kanama sonucu öldü. Hastasına gerekli özeni göstermedi­ği ileri sürülen doktor hakkında 12.5 yıla kadar hapis istendi

-

İstanbul’da bir çocuk annesi 29 yaşındaki Şerife Yavuz, bölgesel yağlanma şikâyeti ile özel bir hastaneye müracaat etti. Kontroller sonrası genç kadının, 2 Ocak’ta karın gerdirme ameliyatı olmasına karar verildi. Doktor Yener D. ile ameliyat için 30 bin liraya anlaşan Yavuz, eşi Mehmet Yavuz’un onayıyla ameliyat oldu. Ameliyat sonrası tahlilleri temiz çıkan genç kadının ameliyatı, doktoru Yener D.’ye göre başarılı geçmiş ve hiçbir sıkıntı yaşanmamış­tı. Fakat, Şerife Yavuz’un eşinin iddiasına göre genç kadın, ameliyat sonrası bembeyaz olmuş, parmağını dahi oynatamaz bir hale gelmişti. Hatta saatler geçmesine rağmen kanaması yoğunlaşar­ak artmıştı.

BEŞ KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Yine iddiaya göre Şerife Yavuz’un eşi Mehmet Yavuz, doktorlara ve hastane görevliler­ine durumu söylese de eşiyle ilgilenen olmadı. Aynı gece 5 kez kalp krizi geçiren Şerife Yavuz, son krizin ardından hayatını kaybetti. Mehmet Yavuz eşinin vefatı sonrası Doktor Yener D.’den şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında ameliyatı gerçekleşt­iren doktorun ifadesine başvuruldu. Yener D., özel muayenehan­esinde kontrol ettiği genç kadını, anlaşmalı olduğu hastanede ameliyata aldığını anlattı.

‘HABER VERİLSEYDİ, ÖLMEZDİ’

Şerife Yavuz’u ameliyat ettikten sonra başka hastaların­a da bakmak için hastaneden ayrıldığın­ı söyleyen Doktor Yener D., genç kadının kontrolünü hastanedek­i görevliler­e bıraktığın­ı beyan etti. Hastaneyle yaptığı anlaşmaya göre her ameliyat sonrası böyle davrandığı­nı kaydeden Yener D., “Olayda hastane görevliler­inin ihmali vardı. Hastamın iç kanana geçirdiğin­den haberim yoktu. Defalarca kez kalp krizi geçirmiş olduğunu dahi bilmiyordu­m. Tarafıma zamanında haber verilmiş olsaydı, ölmezdi” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye