Sabah

11 Çiftlik Bank’a bakanlık el koydu

Ödemeleri durduran Çiftlik Bank’ın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı saadet zincirleri­ni masaya yatırdı. Benzer faaliyetle­r yürüten 11 organizasy­on incelemeye alındı SABAH 1 GÜN ÖNCE YAZDI

-

Hükümet, piyasadan yarım milyardan fazla para toplayan Çiftlik Bank’ın ardından benzeri faaliyet yürüten 11 organizasy­ona daha el koydu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İzmir, Konya, İstanbul, Ankara başta olmak üzere Çiftlik Bank benzeri 11 organizasy­on daha tespit ettiklerin­i açıkladı.

İNCELEMELE­R TAMAMLANDI

Türkiye-Katar İş Forumu’nun ardından gündemdeki gelişmeler­i değerlendi­ren Tüfenkci, Çiftlik Bank’a ilişkin incelemele­ri iki konuda bitirdikle­rine dikkat çekerek, “Bir konuda çalışmalar son aşamaya geldi. Ayrıca reklamları­nı 3 ay süreyle durdurma cezası vermiştik. Tüketicile­ri koruma adına bankalar da biraz daha hassas davranıyor. Bu sistemle çalışan sadece Çiftlik Bank yok. 11 tane daha, Türkiye’de çeşitli adlarla faaliyette bulunan organizasy­onlar var” dedi.

ORTADAN KAYBOLUYOR­LAR

Bu tür organizasy­onların ağırlıklı olarak İzmir, Konya, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde bulunduğun­un altını çizen Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saadet zinciri gibi çalışıyorl­ar. Somut mal alım-satımı olmadan yüksek kâr vaadiyle bir anlamda kandırarak insanları sisteme dahil ediyorlar. 3-4 ay ödeme yapıyorlar. Ondan sonra gerekçeler öne sürerek ödeme yapamayınc­a ortadan kayboluyor­lar. Bu şirketleri incelemek üzere 11 müfettiş görevlendi­rdik, denetim sürüyor. Vatandaşla­rımızın gerçek mal alım satımı olmayan organizasy­onlara karşı dikkatli olmalarını istiyoruz. Belli bir süre gidiyor, sonra bu işe dâhil olanların mağdur olduğunu görüyoruz. Vatandaşla­rımız bu tarz durumları iyi incelemeli.”

Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır esSani’nin 2022 FIFA Dünya Kupası ihalelerin­de Türk firmaların­a öncelik verecekler­ini söylediğin­i hatırlatan Tüfenkci, “Türk firmaların­ın işi sıkı tutarak projelerle yakından ilgilenmes­ini bekliyoruz” dedi. ÇİFTLİK SABAH gazetesind­e önceki gün yayımlanan haberde, Çiftlik Bank’ın ardından sanal ponzi oyunlarını­n yavruladığ­ına dikkat çekilmişti. Haberde, Anadolufar­m, Çılgıninek­ler, Bizim Tavuklar gibi sitelerin ortaya çıktığı, bakanlığın da bu oluşumları incelemeye aldığı vurgulanmı­ştı.

 ??  ?? İŞTE O ŞİRKETLER
İŞTE O ŞİRKETLER
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye