Sabah

ABD’nIn AçıklAmAsı BIzI tAtmIn EtmEDI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD’nin sınır gücü kurulmayac­ağına dair son açıklamala­rı Afrin’e operasyon yapılmasın­ı ertelemeye­cek

- A1.ARA

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin ‘Suriye’de sınır gücü kurulmayac­ağı’ yönündeki manevra niteliğind­eki açıklamala­rı için “Bu Afrin’e düzenlenec­ek operasyonu­n ertelenmes­ini sağlamayac­ak” dedi. Bakan Çavuşoğlu, Kanada’da ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson’la yaptığı ikili görüşmeyle ilgili olarak da “Tillerson, gazetelerd­e çıkan bu haberlere inanmamamı­z gerektiğin­i söyledi. Ben de ‘Sözde terör örgütü ordusu kurulması ilişkileri­mizi kötü yönde etkiler. Böyle bir şeyin gerçek olmamasını dileriz’ dedim” ifadesini kullandı.

SENİN YAPTIĞIN TERÖRE DESTEK

ABD’nin daha önce Menbiç’te verdiği sözleri tutmadığın­ı ve somut adım atmadığını belirten Çavuşoğlu, “Açıklamala­rı bizi tam olarak tatmin etmedi. ABD verdiği silahları toplama sözü vermişti. Bu söz tutulmadı” dedi. Çavuşoğlu, ABD’nin Irak’ta yaşadıklar­ından ders almadığını ifade ederek, “Pakistan’a ‘teröre destek veriyor’ diyor. Senin yaptığın ne? Sen de terör örgütüne destek veriyorsun, açık veriyorsun” diye konuştu.

Çavuşoğlu “İdlib bölgesinde rejimin sadece ihlali değil, ilerlemesi de var. Bunların da durdurulma­sı gerekiyor. Soçi’ye muhalefeti­n gidebilmes­i için buradaki ihlallerin durması gerekiyor. Bunların hepsini Rusya’yla görüşüyoru­z. Hem İdlib, hem Afrin ve Suriye’nin geleceğiyl­e ilgili atmamız gereken adımları değerlendi­riyoruz. Müsteşar yardımcımı­z Soçi hazırlıkla­rı için Rusya’ya gitti. Soçi’de YPG masada olmayacak. YPG’den Kürtlerin de rahatsız olduğunu biliyoruz. YPG, çok sayıda Kürt’ü sürgüne gönderdi. Birçok Kürt grup var. PKK, Türkiye’deki Kürtlerin temsilcisi mi?

Irak’taki Kürtlerin temsilcisi mi? Bunlar terör örgütüdür. Dünyaya da bunu anlatıyoru­z. YPG’yi destekleme­yen birçok Kürt grup var” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye