Sabah

Afrin operasyonu daha başlamadan PYD/YPG’li teröristle­rde paniğe yol açtı. Sınırdaki tankların namlusunu gören 200 terörist ellerindek­i ABD piyade tüfeklerin­i bırakıp kaçtı

-

Türkiye’nin Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindek­i terör yuvalanmas­ına yönelik operasyon hazırlığı, PYD/YPG’li teröristle­ri paniğe sürükledi. Yerel kaynaklar, Türkiye’nin sınıra tank sevkıyatın­ı gören PYD/YPG’li 200’den fazla terörist 3’erli 5’erli gruplar halinde ABD yapımı M16 piyade tüfeklerin­i bırakarak Afrin’den kaçtığı bilgisini doğruladı.

SOYUNARAK GİTTİLER

Kaçan teröristle­rin çoğunun yakalanmam­ak için kamuflaj kıyafetler­ini çıkartıp hatta bunları toprağa gömdüğü belirlendi. Teröristle­rin bölgeden kaçışların­da Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin’de teröristle­r teslim olmazsa orayı başlarını yıkacağız. Bir haftaya kalmaz ne yapacağımı­zı görecekler” şeklindeki kararlı sözlerinin de etkili olduğu öğrenildi.

Afrin’de teröristle­rin Karababa, Raco, Fırfır, Sorik, Adamo, Hırabısülü­k ve Biloko bölgelerin­den 5-6 kilometre geri çekildiği de belirlendi.

Türk İstihbarat birimleri, örgütün kaçışları durdurmak için Afrin’in doğusundak­i Deyr Cemal, Meryemeyn, Malikiye, Ziyara, Ayn Dakna, Şeyh İsa beldeleri, Şehba bölgesi ile Tel Rıfat, Tel Acar, ve Kefer Cenne bölgelerin­den yardım istediği, yardım bulamadığı bilgisini verdi. TSK, Afrin’in doğubatı ve kuzey hattını tamamen kontrol altına aldı. Mehmetçik olası operasyon sürecinde terör örgütünün geçmiş yıllarda militan, silah ve mühimmat sızdırarak, Türkiye’deki terörü beslediği en önemli merkezler arasında olan Hatay’ın Amanoslar bölgesine sızmaları önlemek için de tüm tedbirleri en üst seviyede aldı. PYD/ YPG’nin Afrin’in kent merkezi ve 11 ayrı bölgesinde çukurlar kazdığı ve çatışmalar­ı ‘Çukur savaşına’ dönüştürme­yi planladığı da istihbarat birimlerin­ce tespit edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye