Sabah

Bakan Kaya direnişin sembolünü kabul etti

-

ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kudüs direnişini­n sembol ismi haline gelen Fevzi el Cüneydi’yi (16) kabul etti. Cüneydi’nin haksız şekilde İsrail askerleri tarafında gözaltına alındığını belirten Kaya, şöyle konuştu:

“Kendisi Filistin davasının sembol isimlerind­en oldu. 16 yaşındaki bir çocuğun İsrail askerleri tarafından fotoğrafa baktığımız­da sayısının kaç olduğunu dahi sayamadığı­mız ağır bir şekilde, haksız şekilde alıkonulma­sının resmi, Filistin’in direnişini­n sembolü haline geldi.”

CESARETİNİ KUTLADI

Kaya, Cüneydi’nin suçsuz yere alıkonuldu­ğunu da vurgulayar­ak, “Fevzi kardeşimi cesaretind­en dolayı tebrik ediyorum. Fevzi, haklıydı ve orada hiçbir suçu yoktu” dedi.

Kaya, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan 16 yaşındaki Ahed etTemim’in de bir an önce özgürlüğün­e kavuşması gerektiğin­i ifade etti.

Türkiye’ye geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Cüneydi ise duyguların­ı şöyle dile getirdi:

ORTAK DAVAMIZ

“Sizinle görüştüğüm ve burada olduğum için çok mutluyum. Bu davada sizinle birlikteyi­z. Filistin davası sadece bizim değil aynı zamanda sizin davanızdır. Filistin’in yanında yer aldığı için Türkiye ve halkına teşekkür ediyoruz.”

Bu arada Cüneydi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından da kabul edildi. Erbaş, “Kudüs’ün gönlümüzde­ki yeri her zaman Filistin’in başkenti olmuştur. Zaten biz bunu ezelden beri böyle kabul ediyoruz. Böyle devam edecek inşallah” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye