Sabah

Senegalli yıldız, sezon başına 2.5 milyon Euro’ya “Evet” dedi DEMBA BA CEPTE!

-

Beşiktaş’ta iki ayrı dönemde toplam 31 maça çıkan Demba Ba, 20 gol ve 6 asistlik performans­ıy- la taraftarın gönlünde taht kurmuştu.

Ligi’ndeki başarılı performans­ı sonrası İngiliz ve Alman kulüplerin­in radarına giren Dusko Tosic’in Beşiktaş’tan ayrılacağı iddiaların­a yönetimden yanıt geldi. Siyah-beyazlı yöneticile­r, Tosic için kendilerin­e resmi teklif gelmediğin­i söylerken, Sırp oyuncuyu başka bir kulübe göndermeye niyetleri olmadığını da vurguladıl­ar. Futbol kamuoyunda, Vida transferi sonrası Beşiktaşlı idareciler­in, Tosic’in takımdan ayrılmasın­a sıcak baktığı ileri sürülmüştü.

Ba ise bu teklife ‘Evet’ dedi. Ancak tec- rübeli oyuncunun transferi yönetimde görüş ayrılıklar­ına neden oldu. İngiltere’de forvet pazarlıkla­rını sürdüren siyah-beyazlılar­ın, görüşmeler­in olumsuz sonuçlanma­sı ihtimalini göz önünde bulundurar­ak,

LCenk’in gidişi sonrası kadroyu tecrübeli bir forvetle takviye etmek isteyen Beşiktaş, Demba Ba ile prensip anlaşmasın­a vardı. diyen Senegalli forvetten sağlık raporları istendi. Raporda doktorları­n olumlu görüşü sonrası golcü futbolcuya menajerler aracılığı ile sezon başına 2.5 milyon Euro’dan 2.5 yıllık mukavele önerildi.

Takımı Shanghai Shenhua ile İspanya’da kampta bulunan Demba Ba, burada oynanan üç hazırlık maçının ikisinde 45’er dakika birisinde de 90 dakika sahada kaldı. Tecrübeli oyuncu, bu karşılaşma­larda bir de gol attı. Ba’nın durumu önümüzdeki günlerde belli olacak. eicester City’nin 30 milyon Euro’ya transfer ettiği Slimani’yi kiralık vermeyi kabul etmemesi üzerine, siyah-beyazlılar­ın yeni bir teklif sunduğu öğrenildi.

Kartal, Lens’i de benzer bir şekilde kadrosuna katmıştı. Bu arada Beşiktaş, Sakho için de pazarlıkla­rını sürdürüyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye