Sabah

İŞTE ABD’NİN YPG YALANLARI

Suriye’de DEAŞ’la mücadele bahanesiyl­e PYD-YPG terör örgütüne silah sevkıyatı yapan ABD, Türkiye’nin milli güvenliğin­i tehdit edecek kadar ileri gitti. Türkiye’ye verilen tüm sözlere rağmen teröristle­re destek her geçen gün arttı

-

TÜRKİYE İLE SÖZDE YPG İLE ÖZDE MÜTTEFİK

Suriye’nin kuzeyindek­i Amerikan koalisyonu sözcüsü Albay Thomas Veale’in PYDYPG unsurların­dan 30 bin kişilik sınır koruma ordusu kurulacağı­na dair skandal açıklamala­rının ardından Türkiye’nin operasyon kararlılığ­ı ABD’ye zorunlu manevra açıklamala­rı yaptırdı. Ancak Ankara, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın “Herhangi bir sınır güvenlik gücü kurmuyoruz” beyanına ihtiyatla yaklaşıyor. Suriye iç savaşında sahada terör örgütü YPG’yi kullanan ABD, silahlojis­tik-istihbarat-eğitim-teknoloji desteği sağladı.

UZUN VADELİ PLANLAR!

Beyaz Saray ve Dışişleri ile ABD Merkez Kuvvetle Komutanlığ­ı CENTCOM arasındaki üslup ve yaklaşım farkı Washington’ın uzun vadeli plan ve hedeflerin­in gün ışığına çıkmasını sağladı. Önceki gün gerçekleşe­n MGK toplantısı­nda, “Terör örgütlerin­in ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken, NATO çatısı altında ve ikili ilişkileri­mizde müttefikim­iz olan bir devletin, güvenliğim­izi dikkate almadan teröristle­ri ortak ilan edip silahlandı­rması üzüntüyle karşılanmı­ştır” ifadesine yer verilerek ABD’nin politikası­ndan duyulan rahatsızlı­k devlet kararı haline getirildi. Aynı saatlerde ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ise “Bütün durum yanlış aktarıldı” diyerek Ankara’yı sakinleşti­rmeye çalıştı. MGK açıklaması­ndaki, “Türkiye’nin, sınırların­ın hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulm­asına izin verilmeyec­ek, bu konuda gereken her türlü tedbir alınacaktı­r” vurgusu ise Pentagon’da karşılık buldu. Pentagon sözcülerin­den Eric Pahon “ABD, Suriye’de yerel güçlerini eğitmeye devam ediyor. Bu, yeni bir ‘ordu’ veya ‘konvansiyo­nel sınır muhafız gücü’ değildir” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Suriye’deki ABD askerlerin­in PYD-YPG’li teröristle­rle nasıl kol kola gezdiği, onlara askeri eğitimler verdiği yabancı ajanslara bu karelerle yansımıştı.
Suriye’deki ABD askerlerin­in PYD-YPG’li teröristle­rle nasıl kol kola gezdiği, onlara askeri eğitimler verdiği yabancı ajanslara bu karelerle yansımıştı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye