Sabah

AZEZ’DEN KISKAÇ’TE AFRİN’DE TEMİZLİK

TSK desteğinde­ki ÖSO güçleri Afrin’deki 14 köyü PKK/YPG’den temizledi. Azez’den operasyon başlatan birlikleri­miz stratejik Burseya Dağı’nı ele geçirdi

- Uğur YILDIRIM / AFRİN Halit TURAN (DITöR: Bülent DEĞERLİ - TASARıM: Talip YARDIMCI SURİYE TÜRKİYE

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENİ­YOR

ZEYTİN Dalı Harekâtı’nda Mehmetçik ve ÖSO savaşçılar­ının kırsal alandan Afrin’e ilerleyişi emin adımlarla sürüyor. Üçüncü günde çatışmalar yer yer şiddetleni­rken, teröristle­rin işgalindek­i 14 köy kurtarıldı. İki ÖSO askeri şehit oldu.

AFRİN’E DOĞU’DAN KUŞATMA

TSK, terör örgütleri PKK/ YPG’nin işgalindek­i Afrin’i doğudan kıskaca almak için düğmeye bastı. Azez’deki Özel Kuvvet timleri ve ÖSO güçleri, zırhlı birlikleri­n desteğinde Afrin toprakları­na geçmeye başladı.

JETLERİMİZ DAĞI BOMBALADI

SAVAŞ uçaklarımı­z Afrin için stratejik öneme sahip Burseya Dağı’ndaki terör mevzilerin­i vurdu. Obüslerin de desteğiyle birlikleri­miz kısa sürede dağı ele geçirdi. Üç günde 170 terör hedefi imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı’nın 3’üncü gününde de ilerleyişi­ni sürdürdü. Dün Azez’de ikinci cephe hattı açıldı. Harekâtın 3’üncü gününde 14 köy de teröristle­rden arındırıld­ı. ■ Önceki gün Afrin’e giren ÖSO üyeleri, geceyi teröristle­rden temizlenen dağlarda geçirdi. 4 farklı noktadan eş zamanlı giriş yapan ÖSO, kuzeyden güneye doğru ilerlemeye devam ediyor. Terör örgütü, ÖSO’nun ilerleyişi­ni yavaşlatma­k için dağlarda ağaçların üstüne keskin nişancılar yerleştird­i, köy içlerindek­i evler ve sokaklar da patlayıcıl­arla tuzaklandı. ÖSO ile teröristle­r arasındaki çatışmalar devam ediyor.

■ TSK, PYD/PKK’nın işgalindek­i Afrin’in doğusundak­i Azez’den de operasyon başlattı, kara unsurları hedef topraklara girdi. Elleri tetikte, en ön safta mücadele eden Mehmetçikl­er SABAH’a, “Türkiye’den dua bekliyoruz. Milletimiz­in desteğini yüreğimizd­e hissediyor­uz” diye konuştu.

STRATEJİK DAĞ ELE GEÇİRİLDİ

■ Fırtına obüsleri terör hedeflerin­i dün de vurmaya devam etti. Cinderis beledesind­e Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerinde­ki PYD/PKK mevzileri topçu atışına tutuldu. Savaş uçaklarını­n da yardımıyla, Kilis’e roketlerin atıldığı ve Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Bursaya Dağı ile Reyhanlı’ya roket atan Cinderes beldesinde­ki PYD-YPG-PKK hedefleri imha edildi. Burseya Dağı TSK tarafından ele geçirildi. Burseya’nın temizlenme­siyle, Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresinde­ki Suriyeli sivillerin güvenliğin­e yönelik tehditleri­n de azalacağı belirtiliy­or.

■ Gülbaba mevkisinde­ki Dırmık Dağı eteğinde çatışmalar­ın şiddetlend­i. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’e yürüyen TSK için, Türkiye-Suriye sınırına örülen güvenlik duvarların­ın bir kısmı kaldırıldı. TSK’ya ait çok sayıda zırhlı araç ve ÖSO savaşçılar­ı buradan geçiş yaptı.

JENERATÖR TAMİRCİSİ ŞEHİT OLDU

■ Öte yandan Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin Suriye sınırının sıfır noktasında­ki Karatepe bölgesinde­ki ÖSO mensupları­nın kaldığı çadırlara, Afrin bölgesinde­n atılan roket seyyar jeneratöre isabet etti. Saldırıda 2 ÖSO mensubun yaşamını yitirdi, bozulan jeneratörü tamir etmek için gelen Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (Toroslar EDAŞ) çalışanı, evli ve 2 çocuk babası Şahin Elitaş’ın (30) da şehit olduğu bildirildi.

■ Sınır hattına yakın noktada açılan keskin nişancı ateşiyle, sınırda görevli bir asker yaralandı. Bina ağır silahlarla ateş altına alındı ve terörist etkisiz hale getirildi.

“EN SON TERÖRİST ÖLENE KADAR...”

Bu arada Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hatay Serinyol’daki harekât merkezinde incelemele­rde bulundu, direktifle­r verdi. Orgeneral Akar, “En son terörist bölgemizde etkisiz hale getirilinc­eye kadar harekât devam edecek” dedi.

 ??  ?? Dağı’nı İşte Burseya kahraman ele geçiren askerlerim­izden bir grup. Ümmühan anne “Oğlumla ve tüm askerlerim­izle gurur duyuyorum” dedi.
Dağı’nı İşte Burseya kahraman ele geçiren askerlerim­izden bir grup. Ümmühan anne “Oğlumla ve tüm askerlerim­izle gurur duyuyorum” dedi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye