Sabah

AFRİN İÇİN ÜÇÜNCÜ CEPHE MARE’DEN

Zeytin Dalı Harekâtı’nın ilk 6 gününde 306 terörist etkisiz hale getirildi. Doğu cephesinde­ki Burseya Dağı’nda teröristle­rin inlerine girildi. ATAK helikopter­leri birçok hedefi yerle bir etti

-

Zeytin Dalı Harekâtı’nda emin adımlarla Afrin’e yürüyen Mehmetçik, PKK/ YPG’li teröristle­rin Burseya Dağı’ndaki inlerini başlarına yıktı. Birkaç gün öncesine kadar örgüt propaganda­sı için teröristle­rin fotoğrafla­r çektirdiği tünellere giren Mehmetçik ve ÖSO mensupları terörist avına devam ediyor. Harekatın ilk 6 gününde 306 terörist etkisiz hale getirildi. Obüslerle vurulan dağın çevresinde­ki hedeflerde teröristle­r hareket edecek alan bulmaya çalışıyor. Doğu cephesinde bulunan Burseya Dağı’nda soğuk hava, sis, yağmur ve çamura rağmen cansiperan­e bir mücadele veren Türk birlikleri ve Özgür Suriye güçlerinin belirlenen hedefleri yerle bir eden ATAK helikopter­leri destekliyo­r.

25 HEDEF İMHA EDİLDİ Ele geçirilen betonarme tüneller hakkında SABAH’a konuşan Fatih Sultan Mehmet Tümeni Komutanı Doğan Süleyman, “Burseya Dağı teröristle­r için çok önemli bir merkez. Burada eğitim merkezi kamplar var. PYD/PKK’lıların burada ikisi büyük beşi küçük 7 tane betonarme kule var. İnşaat demirleriy­le güçlendiri­lmiş betonarme tüneller mevzilerin yanı sıra toprağın kazılmasıy­la oluşturula­n yaklaşık 2 metre derinliğin­deki mevzilere sahip. Mevzilerde teröristle­rin nöbet noktaları ve tünel içindeki yatakları da bulunuyor. Bu 7 beton kuleyi birbirine bağlayan tünellerin uzunluğu 3 kilometrey­i buluyor. Hava şartları öldürücü darbeyi vurmamızı engelliyor. Dağda terörist avını sürdürüyor­uz. Dağın çevresinde­ki 6 köyün kontrolünü sağlayıp kuzey cephesinde­n giren arkadaşlar­la buluşup Afrin’e yürüyeceği­z” dedi.

YENİ HEDEF BAFELYUN

Burseya Dağı’ndan sonra Afrin ile Azez arasında bulunan Marin, Kastel Cindo, Maranez, Minnag, Tel Rıfat ve Mare bölgelerin­in kontrolünü sağlamak için Doğu cephesinde yeni operasyon başlatılac­ak. Terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ’a yönelik harekatın sürdüğü Suriye’nin kuzeybatıs­ındaki Afrin bölgesinde ilerleyen kahraman komandolar, teröristle­re ait bazı mevzileri de kontrol altına aldı. Burseya Dağı’nın temizlenme­sinin ardından birlikleri­n hedefi, Kilis’i hedef alan saldırılar­ın yapıldığı Bafelyun Tepesi olacak.

Terör hedeflerin­e gerçekleşt­irilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerin­e ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 25 hedef imha edildi.

ÇADIRKENT TAHSİSİ

Türk Kızlayı da Afrin’den Azez’e gerçekleşe­bilecek olası bir göç harekatı için çalışmalar­a başladı.

Azez’in Elbil köyü yakınların­da 3 bin kişilik çadır kamp için yer tahsisi yapan Türk Kılzay Kilis Sorumlusu Cemil Selvi, “60 dönüm bir arazinin tahsisini yaptık. Burada yaklaşık 3 bin kişilik 500 çadırdan oluşan bir çadır kamp yapacağız. Afrin’den Azez’e gerçekleşe­bilecek olası bir göç için hazırlıkla­rımızı yapıyoruz. Kamplara gelecek insanlara da her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi.

 ??  ?? Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere Bingöl’den giden komandolar­a mayın arama köpeği “Ayevi” de eşlik etti. Labrador cinsi 7 yaşındaki dişi köpek Ayevi, Bingöl, Muş ve Bitlis’te, terörle mücadelede görev yapıyor. Fotoğraf: Abdullah ÇELİK/AA
Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere Bingöl’den giden komandolar­a mayın arama köpeği “Ayevi” de eşlik etti. Labrador cinsi 7 yaşındaki dişi köpek Ayevi, Bingöl, Muş ve Bitlis’te, terörle mücadelede görev yapıyor. Fotoğraf: Abdullah ÇELİK/AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye