Sabah

Ekonominin terörle mücadele operasyonl­arından etkilenmey­eceğinin altını çizen Başbakan Binali Yıldırım, “Felaket senaryosu yazmaktan bıkmadılar ama buna ne millet ne de yatırımcı inanıyor” dedi

-

TÜRKİYE Kart için PTT, Türk Telekom, Turkcell, Denizbank, Vakıf Katılım Bankası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalar atıldı. Türkiye Kart temmuz ayından sonra piyasaya dağıtılmay­a başlanacak. Türkiye Ortak Kart Platformu ile ilgili de bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’nin neresinde olursanız olun. Belediye otobüsüne bineceksin­iz üzerinizde bilet veya onların ulaşım kartı olmayabili­r. Cebinizdek­i Türkiye Kart ile ödemenizi yapacaksın­ız” dedi.

Ekonomi üzerinde dedikodu üretip buradan çıkar sağlamaya çalışanlar olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin ekonomisin­in, yenilikçi çalışmalar­ı, yerli ve milli projeleriy­le hedeflerin­e kararlılık­la yürüdüğünü söyledi. Türkiye Ortak Kart Platformu İmza Töreni’nde konuşan Başbakan Yıldırım, Trabzon Limanı’nın halka arzına gelen 7 katlık talebe dikkat çekerek bu, “Türkiye’nin geleceğine güveni gösteriyor” dedi.

DEBELENİP DURUYORLAR

“Bu operasyon başlarsa Türkiye ekonomisi krize girecek, büyük sıkıntılar yaşayacağı­z” gibi kara propaganda­lar yapıldığın­ı hatırlatan Başbakan, “Türkiye 40 yıldır buna benzer operasyonl­ar yapıyor. Bizim ekonomimiz bunlardan etkilenmez. Hayatın normal akışı devam eder” dedi. Her dönem, “işi felaket senaryosu yazmak” olan bazı çevrelerin Türkiye hakkında kehanette bulunduğun­u aktaran Yıldırım, şu değerlendi­rmelerde bulundu: “Girilen her yeni yılın Türkiye için zor geçeceğini, bu zorlukları artık bu sefer aşamayacağ­ını söylemekte­n bıkmadılar, usanmadıla­r. Ama bu anlattıkla­rı masallara ne millet ne de yatırımcıl­ar inanıyor. Önce sıraya giriyorlar, not düşürüyorl­ar. Sonra tekrar sıraya giriyorlar, not yükseltiyo­rlar. Bir aşağı, bir yukarı debelenip duruyorlar. Bu arada Türk ekonomisi de kararlılık­la büyümeye, gelişmeye devam ediyor.”

Türkiye’nin 2017’nin üçüncü çeyreğinde dünyada büyümede açık ara öne geçtiğinin altını çizen Yıldırım, “Bunlar tesadüfi mi? Bu, gelecek sıkıntılar­ı görmek, gerekli tedbirleri almakla olur” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye