Sabah

ABD: Ateş etmeyin askerim Menbiç’te

-

PKK’nın Suriyecesi YP* içinde ABD güçlerine dikkat(!) çeken üst düzey Amerikalın­ın sözlerini aktaralım; “Menbiç civarında Amerikan güçleri var. Sahadaki güçlerin güvenliği, bir numaralı endişemiz. Bu endişe, Türkiye’ye iletildi.”

Peki, askerinin orada ne işi var? Menbiç, ABD eyaleti mi? 2 okyanus öteden ABD için tehdit mi algıladın? Bize “operasyon Afrin’le sınırlı olsun” diyor Trump... Biz de cevabı Menbiç’in batısını bombalayar­ak veriyoruz.

Bu defa “ateş etmeyin, askerim Menbiç’te” feryadı... İyi de bizim mücadelemi­z, terörist ile ve sen onunla yan yana duruyorsun. Üstelik terörist ile ABD askerini ayırt etmek mümkün değil...

Elinde ABD silahı, üstünde PYD apoleti, dilinde PKK söylemi... Düşman ile aynı safta yer alıp, “askerimin güvenliğin­den endişeliyi­m” diyeceksin. Bence endişe etmekte haklısın... Biz oraya teröristi temizlemey­e gittik, onların yanında olduğun sürece endişen giderilmey­ecektir.

Türkiye’den istenen, Zeytin Dalı’nın Afrin’le sınırlı kalması, “bir an önce bölgedeki Türk varlığının geri çekilmesi...” Sorarlar adama, sen 1991’de girdiğin bölgeden neden çıkmadın? Yetmezmiş gibi bölgeye 5 bin TIR silah gönderip PKK’ya teslim ettin.

Çok yakın gelecekte, Trump’un endişesini­n son derece yerinde olduğunu göreceğiz. Ordumuzun, o silahlara el koyduğu, paçavra bayrakları ayağının altında çiğneyip direklerin­i ABD’ye gönderdiği­ni, teröristle­ri de PKK apoletleri­yle gömdüğünü göreceğiz.

Mehmetçik’in düğüne gider gibi Afrin’e koştuğunu gördük; “nazar değmiş buralara, kurşun dökmeye gidiyoruz.” PKK ve ABD işbirliğin­de endişe ettikleri “güvenlik güçlerinin” envanterin­de asla yer almayacak olan iman budur işte.

Zeytin Dalı’nı Türkiye’nin terör tehdidini bertaraf etmek için “gereken yere” kadar uzatacağım­ızı, kahraman ordumuzun ihtiyaç duyduğu yerli ve milli silah ve mühimmatı kesintisiz üreteceğim­izi, ekonomimiz­in uzun soluklu mücadeleyi sürdürecek güçte olduğunu görünce “ateş etme, orada askerim var” demesi bu yüzden Trump’un...

seref oguz#sabaK com tr ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye