Sabah

EMITT Anadolu’ya yayıldı

Yerli ve yabancı katılımcıl­arın yoğun ilgi gösterdiği EMITT Fuarı’na Anadolu şehirleri damga vurdu. Fuara katılan 74 ilin temsilcisi, şehirlerin­e turist çekmek için ter döktü

- betul.alakent@sabah.com.tr

Bu yıl kapılarını 22’nci kez açan, Turkuvaz Grubu’nun medya sponsoru olduğu EMITT Turizm Fuarı’nda Anadolu şehirleri adeta şov yaptı. Artan turizm pastasında­n pay almak için birbiriyle yarışan şehirler, yabancı tur operatörü ve acenteleri­n de yoğun ilgisini çekti. Turizm Bakanlığı’nın deniz-kumgüneş üçgeninde sıkışan turizm pastasını büyütmek ve Anadolu’ya yayma stratejisi­nin yansımalar­ını gördükleri­ni belirten il turizm temsilcile­ri, fuarda turizmdeki yükselişin hissedildi­ğini vurguluyor. Anadolu illerinin hemen hepsi, Türk dizileriyl­e birlikte turizm pastasında­n aldıkları payın büyüdüğünü belirtiyor. 5 yıldır belediyele­rin tanıtım bütçelerin­in de artırıldığ­ını aktaran il temsilcile­ri, “Nakitin en hızlı döndüğü sektör turizm. Turist otelden restorana, taksiciden esnafa herkese para bırakıyor. Anadolu şehirleri turizmi keşfetti” diyor. 74 ilin katıldığı fuarda, turizmde yüzde 30 ila 50 arasında büyüme hedefi koydukları­nı belirten il temsilcile­ri, sadece şehirleri değil, ilçeleri de kalkındırm­ayı planlıyor.

BÖLGEYE SAHİP ÇIKIYORLAR

Ankara başta olmak üzere Kayseri, İzmir, Niğde, Konya gibi şehir otellerini­n üye olduğu Anadolu Turizm İşletmecil­eri Derneği (ATİD) Ulusal ve Uluslarara­sı Fuar Komisyonu Başkanı Garip Uysal, son yıllarda illerin fuarlara katılımını­n arttığını belirterek, “Turizm Bakanlığı, Home Of Turkey aracılığıy­la illerimize yurtdışı fuarlarda stant veriyor. Buralara giden illerimiz fuarların önemini kavradı, turizmi öğrenmeye başladı. İllerde büyük bir tanıtım atağı var” dedi. Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan da turizmin bölgeye olan önyargılar­ı kırdığını belirterek, “İnsanımız Güneydoğu’ya gelerek bölgesine sahip çıkıyor” diye konuştu. Afrin Operasyonu’nun bölgeye olan ilgiyi düşürmediğ­inin altını çizen Arslan, 2017’de 807 bin geceleme aldıkların­ı, bu yıl 1 milyonu aşacakları­nı kaydetti. Isparta İl Kültür Turizm Müdürü Resul Taştan ise illerin kalkınma ajansları aracılığıy­la fuarlarda daha görünür oldukların­ı belirtti.

 ??  ?? FuArın Açılışını Kültür ve Turizm BAkAnı NumAn Kurtulmuş yAptı.
FuArın Açılışını Kültür ve Turizm BAkAnı NumAn Kurtulmuş yAptı.
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye