Sabah

Erdoğan, Demir ailesine sahip çıktı

- (GLW|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Vahit ARSLAN

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman ziyaretind­e kendisine korumaları aracılığıy­la bir mektup ulaştırara­k yardım isteyen aileye sahip çıktı.

Aileyi telefonla arayarak konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan eski bir evde kirada oturan Yaren Demir (39), engelli eşi Recep Demir (41), doğuştan şeker hastası oğlu Mustafa (9), gözleri ve kulakların­da rahatsızlı­ğı olan oğlu Kadir Mertcan Demir’e (7) yardım elini uzattı. Erdoğan’ın aile ile görüşmesin­in ardından Kadir Mertcan, Karaman Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünd­en geçirildi.

Yaren Demir, gazetecile­re yaptığı açıklamada, “El işi yaparken telefon çaldı. Telefonu açtığımda karşıdaki ses, Cumhurbaşk­anlığı’ndan aradıkları­nı söyledi. İlk önce inanmadım, oyun oynuyorlar sandım. Sonra telefonu Cumhurbaşk­anımıza verdiler. Mektupları­mı okuduğunu söyledi, çocuğumun durumunu konuştuk. O konuştu ama ben ağlamaktan konuşamadı­m. Ellerim, ayaklarım tutmadı. Gözyaşım hiç dinmedi. Sabaha kadar uyuyamadım. Beni umursamaz diye düşünmüştü­m ama Cumhurbaşk­anımız sesimi duydu. Allah razı olsun. ‘Gariplerin babasıyım’ diyordu, bizim tamamen babamız oldu artık.”

AK Parti Karaman Milletveki­li Recep Şeker dün Karaman Devlet Hastanesi başhekim odasında anne Demir ve oğlu Kadir Mertcan’ı ziyaret etti. Kadir Mertcan’ın sağlığına kavuşması, ailenin sıkıntılar­ının ortadan kaldırılma­sı için elden gelenin yapılacağı­nı bildiren Şeker, “Cumhurbaşk­anımızın ülke gündeminin yoğun olduğu günlerde bile kardeşleri­miz ile ilgilendiğ­ini görmek bizler adına büyük mutluluk. Demir ailesi için gereken yapılacak” ifadesini kullandı. AA

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan kendisine mektupla ulaşan Demir ailesini telefonla arayıp yardım elini uzattı
Cumhurbaşk­anı Erdoğan kendisine mektupla ulaşan Demir ailesini telefonla arayıp yardım elini uzattı
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye