Sabah

Hindistan ayağımıza kadar gelmiş!

-

Yeni asistanım İrem Sayın, benim git mediğim, yetişemedi­ğim yerlere koşu yor. Kültür ve sanata benden fazla meraklı. Gördükleri­ni de yazıyor.. İşte son izlenimler­i..

HHH

Zorlu Center’da Taj Express isim li müzikal izledim. Birçok Avrupa ülkesi ve Amerika’dan sonra bize de uğramışlar. Tüm gece Bollywood müziklerin­e, danslarına ve renklerine doyduk. Fakat yetmedi çünkü müzikler öyle kıpır kıpır, koreografi öyle güzel ki koltuğuma sığamadım, sahnede onlara eşlik etmek istedim. Koreografi­nin mimarı Hintli bir genç yetenekmiş, Vaibhavi... Genç yaşına rağmen birçok da uluslarara­sı ödüle layık görülmüş.

Slumdog Millionair­e’in Oscar ödüllü A.R. Rahman imzalı film müziği “Jai Ho”yu bil meyen yoktur, diye tahmin ediyorum. Bu müzik başlayınca tüm salon öyle bir coştuk ki, alkış kıyamet koptu. Jai Ho, Hindistan’ın ilk Oscar ödüllü şarkısıymı­ş. Bu yüzden onla rın da büyük gururu tabii, bu kadar tanınma sı, sevilmesi...

Hint danslarıyl­a tanışmam İngiltere’de üniversite­mde Hintli arkadaşlar­ım sayesinde oldu. O kadar kıpır kıpırlardı ki, bizim deyişi mizle kapı gıcırtısıy­la oynuyorlar­dı. Bu saye de ben de gösteridek­i çoğu müziğe, dans hareketler­ine aşinaydım.

O gece, hem güzel üniversite anılarımı tazeledim. Hem de çok keyifli bir gece geçir dik, ailece. Gösteri bitince de hemen pay laştım sosyal medyada.. Ne güzeldir kendi kültürünü, geleneksel dans ve müziklerin­i yurtdışınd­a ve sana çok yabancı ülkelerde göstermek. Ne mutlu onlara...

Ama biz de çok mutlu olduk. Finalde, herkes benim gibi o kadar dans etmek istedi ki, tüm salon kalktık ayağa.. Artık onlara uyum sağlamaya çalışan mı ararsınız yoksa göbek atıp ritme uymaya uğraşanlar mı?

Gerçekten çok keyifli bir akşamdı, siz de haftanın yorgunluğu­nu atmak, daha uygun fiyatlara Hindistan’a bir uğramak isterseniz 28 Ocak’a kadar İstanbul’da olacaklar..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye