Sabah

Nerde bu medya?.

-

Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü futbolcu larından Robinho, Brezilya’nın Atletico Mineiro takımından, Sivasspor’a transfer oldu. Haberi davul zurna ile veren medya mız, arkasındak­i gerçek için ölüm sessizliği­n de.. Bilmemeler­ine imkân yok. Olay dünya da kıyamet kopardı, aylardır, hatta yıllardır. Hepsini geç. Salı gecesi 90a’da ben anlattım, tüm ayrıntılar­ıyla.

Hâlâ satır yok.. Üstelik spora gelene dek, her sayfaların­a “Kadına taciz, tecavüz” haberleri ve köşe yazıları bitmez tükenmez ken..

Robinho, Real Madrid’den sonra Milan’da oynarken, 2013’te Milano’da bir gece kulübünde, beş arkadaşıyl­a beraber bir Arnavut turist kadına tecavüz etti. Toplu Tecavüz.. Uluslarara­sı Hukuk dilinde Gang Rape!.

Mahkeme uzadı. Robinho ülkesine döndü, bu arada. Eylül 2017’de, 4 ay önce karar çıktı. Robinho 9 yıl hapse mahkûm oldu. İtalya, Robinho’yu Brezilya’dan geri istemedi. Çünkü Brezilya Anayasası, Brezilya vatandaşı olan suçluların iadesine izin vermi yordu.

Robinho’nun, herhangi bir Avrupa Birliği ülkesine ayak bastığında, hemen yakalanıp İtalya’ya iade edileceği kesin. Ama Türkiye’den kaçan suçlu ları yıllardan beri iade etmeyen Avrupa’nın iade isteğine Türkiye uyar mı, bilemem.

Robinho, Türkiye’ye iade riskini göze ala rak gelebilir mi?.

O zaman?.

Yani konuşulaca­k, tartışılac­ak çok şey var, bu transferin altında..

Ama dedim ya, hem de “Taciz, teca vüz” dünyanın gündeminde bir numaray ken, bizim muhabir, editör ve köşe yazarla rı hemen her gün bu konuyla sayfa ve köşe doldururke­n, kadın yazarların bile susması nın sebebi ne olabilir, düşünüyor, düşünü yor, bulamıyoru­m..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye