Sabah

BAŞKOMUTAN SINIRDA

Sürpriz şekilde Suriye sınırına giden Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı hakkında bilgi aldı ve denetimler­de bulundu

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hatay Valisi de refakat etti.

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Afrin’e yönelik gerçekleşe­n Zeytin Dalı Harekâtı’nın 6’ncı gününde sürpriz şekilde sınıra gitti. Hatay’da operasyonu­n yönetildiğ­i 2’nci Ordu Komutanlığ­ı’nın Harekât Merkezi’ne giden Erdoğan, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’den operasyon hakkında brifing aldı. Harekât Merkezi’nde ise 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Temel ve diğer askeri yetkililer devam eden Zeytin Dalı Harekâtı hakkında Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a brifing verdi.

ULVİ BİR GÖREV İCRA EDİYORSUNU­Z

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 2. Ordu’nun Harekât Merkezi’nde görev yapan askerlere hitaben bir konuşma yaptı. Ulusal güvenliği sağlama nedeniyle Afrin’de gerçekleşt­irilen operasyonu­n bölgeyi terör unsurların­dan temizlemey­i amaçladığı­na dikkati çeken Erdoğan, ulvi bir görev icra ettiklerin­i hatırlattı­ğı askerlere başarı dileklerin­i de iletti.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, daha sonra da harekâtla ilgili daha detaylı bilgiler aldığı toplantı esnasında, video konferans aracılığıy­la Genelkurma­y Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlık­ları ile Hava Kuvvetleri Eskişehir Muharebe Üs Komutanlığ­ı’ndaki harekât merkezleri­yle canlı bağlantıla­r gerçekleşt­irdi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan video konferans aracılığıy­la yaptığı hitapta da Zeytin Dalı Harekâtı’nın netice alınana dek süreceğini vurguladı. Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını belirten Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Afrin’in de terör unsurların­dan temizlenme­sinin akabinde asli sakinlerin­e teslim edileceğin­i söyledi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, bölgenin terörden temizlenme­sinin Türkiye’deki Suriyelile­rin ülkelerine dönüşlerin­i de hızlandıra­cağını ifade etti.

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin denetlemel­er yaptığı sırada, kamuflajlı parka giydi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin denetlemel­er yaptığı sırada, kamuflajlı parka giydi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye