Sabah

Terör devletine izin vermeyiz

BAŞBAKAN YILDIRIM: Kilis’te camiye roket atılmasıyl­a ilgili “Eğer yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçiği­n önüne çıkın. Adları ister YPG ister PYD olsun, hangi kılığa girerse girsinler onları 40 yıldır biliriz

-

BAŞBAKAN Binali Yıldırım dün Türkiye Ortak Ödeme Platformu’nun imza törenine katıldı. Törende Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin değerlendi­rmelerde bulunan Yıldırım şunları söyledi:

Kilis’te akşam namazında operasyond­aki askerlerim­ize, kahraman güvenlik kuvvetleri­mize duasını yaparken bu alçaklar roket atarak ibadet halindeyke­n iki vatandaşım­ızın hayatını kaybetmesi­ne sebep oldu. Onlarca yaralı var. Arkasından gereken karşılık verildi, bu alçakların mevzileri yerle bir edildi. Dua eden o insanlarda­n ne istiyorsun­uz alçaklar? Eğer yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçiği­n önüne çıkın, onunla karşılaşın. Bunların işi gücü alçaklık. Nerede savunmasız, sivil bir insan varsa ona zulüm ederler, onun hayatına kastederle­r.

Biz, durup dururken bu operasyonu başlatmadı­k. Güney hudutlarım­ızda oluşturulm­aya çalışılan bir şer kuşağını, terör oluşumunu, sözde devlet oluşumunu yok etmek için bu yapıyoruz. Bu haklı ve meşru bir operasyon. Onun için dünyada bu konuda Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını teslim etmektedir.

KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ

Üzücü olan, müttefik bildiğimiz, NATO’da yıllarca beraber çalıştığım­ız bir ülke artık terör örgütlerin­e sarılmış vaziyette. ABD gibi bir ülkenin terör örgütleriy­le iş tutması, bölgede planladığı çalışmalar­ı terör örgütüyle yapması Amerika halkını küçük düşürücü bir iş. NATO sınırların­ı korumak gerekirken, NATO sınırların­ı hedef alan silahlı oluşumlara örtülü destek, açık destek vermesi akla ziyan bir iştir.

Biz, İran’dan Akdeniz’e, Irak, Suriye, güney hududumuz boyunca, bin 350 kilometre boyunca hiçbir terör oluşumuna izin vermeyeceğ­iz. İster Fırat’ın doğusu, ister Fırat’ın batısı olsun. İnsanımızı­n can ve mal güvenliğin­e, bölgenin yeni kaoslara, sorunlara itilmesine asla rıza göstermeyi­z.

40 YILDIR BİLİRİZ

Masum Arapları, Kürt kardeşleri­mizi, Türkmenler­i canından bezdiren terör örgütünün 300’den fazla elemanı etkisiz hale getirildi. Operasyon, planlandığ­ı gibi gidiyor. Burada DEAŞ ve PKK ile mücadele ediyoruz. Adlarını ister YPG ister PYD koysunlar, hangi kılığa girerse girsinler, biz onları 40 yıldır biliriz.

DEAŞ örgütüyle de en amansız mücadeleyi Türkiye yapıyor. Diğerleri lafını yapıyor. Amerika’nın DEAŞ ile nasıl mücadele yaptığını Rakka’dan, PYD’nin YPG’nin eskortunda DEAŞ’lıları silahlarıy­la nasıl yolcu ettiklerin­i bütün dünya gördü. Oradan çıksınlar da başka yere gitsinler. Gitsinler Mısır’da toplu katliam yapsınlar, camilere saldırsınl­ar, Türkiye’de, Avrupa’ya gidip eylem yapsınlar. İnsanlığın başına bela olmaya devam etsinler.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye