Sabah

TÜRKİYE TEK YÜREK

Suriyeli gençler ve gaziler askerlik şubelerine akın etti. Simitçi kazandığın­ı, dönerci yemeğini Mehmetçik için ayırdı. Kadınlar örgüleriyl­e, vatandaş bayrakları­yla Mehmetçik’e destek verdi

- Hilâl KA3LAN

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Hatay sınırında terör örgütü YPG’nin kontrolünd­e bulunan Afrin’e giden Mehmetçik için Türkiye seferber oldu.

Yurdun dört bir yanında hem Suriyeli sığınmacıl­ar, hem vatandaşla­r askerlik şubelerine koşarken, yediden yetmişe destek eylemleri artarak devam etti.

YEMEK YA3TILAR

Kilis Belediyesi Kadın Meslek Edindirme Merkezleri ve vatandaşla­r, evlerinde yaptıkları 3 bin kişilik, sıcak ev yemekleri, pasta ve Kilis pekmezini Cumhuriyet Meydanı’nda askerlere teslim etti.

■ Hatay’ın Payas ilçesinde Fahrettin Altay Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Turgut Ethem Özer, harçlıklar­ını biriktirdi­ği kumbarasın­ı açarak içindeki 100 lirayı Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

■ Kocaeli’nin Derince ilçesinde, simitçilik yapan Erkan Ayhan, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan askerlere destek için 2 günlük simit satışından elde ettiği 135 TL’yi Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. Ayhan, üzerine giydiği ‘Bir kurşun da benden kahpelere/ Satılan simitler Mehmedime’ yazılı tişörtle simit sattı.

■ Sivas’ta seyyar tespih satıcısı Ziya Öztürk, ‘Zeytin Dalı’ operasyonu­nda mücadele eden Mehmetçiğe destek olabilmek için günlük kazancı olan 70 lira 50 kuruşu Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

■ Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir restoran, sınır bölgesinde görev yapan er ve erbaşlara ücretsiz yemek vermeye başladı. Payas ilçesinde ise Turgut Ethem Özer adlı 13 yaşındaki genç, kumbarasın­da biriktirdi­ği 100 TL’yi Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

ASKERE KOŞTULAR

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Naimi Aşireti mensubu 100 kişi, Kırıkhan ilçesine gelerek askerlik şubesine dilekçe verip başvuruda bulundu.

■ Suriyeli sığınmacıl­ar Adıyaman’da askerlik şubesine giderek “gönüllü askerlik dilekçesi” verdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şubesi üyesi olan Kıbrıs gazileri de dilekçe verdi.

■ İstanbul Bahçelivle­r’de de 2 bin 500 Tokatlı dilekçeyle gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

■ Gaziantep’te ise 70 mahalle muhtarı ve bir grup genç harekâta katılmak için askerlik şubesine başvurdu.

■ 15 Temmuz gazisi 60 yaşındaki Sebahattin Ünal, askerlik şubesine gidip, “Beni de askere alın” diye dilekçe verdi.

 ??  ?? KİLİS
KİLİS
 ??  ?? ANKARA AD,<AMAN
ANKARA AD,<AMAN
 ??  ?? Ethem Özer +ATA<
Ethem Özer +ATA<
 ??  ?? İZMİR
İZMİR
 ??  ?? KİLİS
KİLİS
 ??  ?? DENİZLİ
DENİZLİ
 ??  ?? Erkan Ayhan KOCAELİ
Erkan Ayhan KOCAELİ
 ??  ?? Eda IŞIK
Eda IŞIK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye