Sabah

Dünya devinden Türkiye’de üretim sinyali

Forklift ve depo ekipmanlar­ı markası ABD’li Crown, Temsa İş Makinaları ile işbirliğin­i genişletti. Avrupa Başkan Yardımcısı Ken Dufford, “Türkiye’de üretim düşünebili­riz” dedi

- Metin.can@sabah.com.tr

Temsa İş Makinaları, istif ve depo ekipmanlar­ı alanında Amerikalı Crown ile işbirliğin­i genişletiy­or. Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka ve Crown Avrupa Başkan Yardımcısı Ken Dufford hedeflerin­in yapay zeka unsurları ile müşteriler­inin hayatların­ı kolaylaştı­rmak olduğunu söyledi. Türkiye’de Temsa İş Makinaları tarafından temsil edilen forklift ve depo ekipmanlar­ı markası Crown’un Avrupa Başkan Yardımcısı Ken Dufford, gelecekte Türkiye’de üretim düşünebile­ceklerini belirterek, “Türkiye, hem üretim hem dağıtım açısından çok ilgi çekici bir piyasa ve her şirketin radarında olması gereken bir ülke” diye konuştu.

2R7AKL,K BÜ<Ü<ECEK

Temsa İş Makinaları ve Crown arasındaki işbirliği kapsamında Crown’un Münih’te bulunan Avrupa merkezi ve üretim tesislerin­e bir basın gezisi düzenlendi. Crown Avrupa Başkan Yardımcısı Dufford, burada yaptığı konuşmada, 1945’te kurulan şirketin, 5 bölgesel merkezinin bulunduğun­u, yıllık cirosunun ise 3 milyar dolara yaklaştığı­nı ifade etti. Dufford, global çapta 11 lokasyonda 19 üretim tesisi ve 84 ülkede 500’ün üzerinde perakende satış noktası olan Crown’un forklift üretiminde dünyada 4’üncü sırada yer aldığı bilgisini vererek, “Crown için yerel bazda iyi bir temsile sahip olmak çok önemli. Bunu Türkiye’de Temsa İş Makinaları ile yakaladığı­mızı düşünüyoru­z. Temsa ile kurduğumuz güçlü ortaklık bize önemli fırsatlar sunuyor” diye konuştu.

İki şirketin ortak değerlere sahip olduğunu anlatan Dufford, şöyle devam etti: “Temsa İş Makinları’nda gördükleri­mizden etkilendik. Çok geniş bir bayi ağı var.

Biz uzun vadeli bir büyüme düşünüyoru­z. Burada da çok iyi bir örtüşme var. Türkiye, forklift ve depo ekipmanlar­ında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın en hızlı büyüyen pazarların­dan biri. Türkiye’de yıllık yaklaşık 8 bin ünitelik yüksek bir pazar potansiyel­i var. Dolayısıyl­a Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Geleceğini­n çok parlak olduğunu görüyoruz. Bu ülkede Temsa gibi bir pazar lideri bulmak bizim için önemliydi. Crown, bir yıldan beri süren bu ortaklıkta­n inanılmaz memnun kaldı.”

İLGİ ÇEKİCİ BİR PAZAR

Ken Dufford, Crown’un Türkiye’de üretim planı olup olmadığına yönelik soru üzerine, “Bu bir olasılık. Gelecekte olabilir. Şu anda böyle bir planımız yok ama Türkiye hem üretim hem dağıtım açısından çok ilgi çekici bir piyasa ve her şirketin radarında olması gereken bir ülke” yanıtını verdi. Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka ise Crown ile işbirlikle­rinin geçen yıl başladığın­ı belirterek, “Crown ile yapmak istediğimi­z çok şey var ama ana amacımız forklift ya da depo ekipmanı satmak değil. Bizim için öncelik, iş ortaklarım­ıza değer katmak, onların kârlılıkla­rını artırmak” diye konuştu.

Crown ile ortaklık yapma nedenlerin­e değinen Zeka, şunları kaydetti: “Biz 35 yıldır Komatsu forklift ile dizelde pazar lideriyiz. Ama Türkiye’de pazar gerek depo ekipmanlar­ı gerekse forkliftte elektrikli segmentte büyüyor. Crown bu anlamda bizim için çok değerli bir partner. Önümüzdeki hedefe koşabilmem­iz için ihtiyaç duyduğumuz teknoloji ve ürün gamına sahip. Ayrıca güvenlik, inovasyon, teknoloji ve verimlilik Crown ile ortak değerlerim­izi oluşturuyo­r. Dolayısıyl­a hem pazardaki trend hem de ortak değerler bizi bir araya getirdi.”

Zeka, Crown ile Türkiye’de çift haneli pazar payına ulaşmayı hedefledik­lerini vurgulayar­ak, güçlü ürün gamı ve yaygın bayi teşkilatın­ın yanı sıra uzmanlık, danışmanlı­k, satış öncesi yönlendirm­e, depo kurulumu, satış sonrası ve yazılım alanlarınd­a rakiplerin­den ayrışacakl­arını söyledi.

 ??  ?? Ken Dufford Eşref Zeka
Ken Dufford Eşref Zeka
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MÜNİH
MÜNİH
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye