Sabah

447 TERÖRİST ÖLÜ

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 8’inci gününde Mehmetçik ve ÖSO Ali Bekki köyünü ele geçirdi

-

AFRİN operasyonu­nda dünkü çatışmalar­da 53 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurma­y 8 günlük bilançoyu açıkladı: PKK/PYD ve DEAŞ terör örgütlerin­e ait 382 hedef imha edildi, 447 terörist öldürüldü. Dün yaşanan çatışmalar­da 2 kahraman askerimiz şehit düştü.

TTSK’nın Afrin’deki terör hedeflerin­e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu’nda bir hafta geçti. Operasyon kapsamında Afrin’de 4 cephede birden mücadele eden Mehmetçik, 447 teröristi etkisiz hale getirdi. Genelkurma­y’ın açıklaması­nda harekatın başından itibaren Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar ve Atak helikopter­lerinin PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerin­e ait 382 hedefi imha ettiği belirtildi. Terör örgütü mensupları ile girilen dünkü çatışmalar­da ise 2 askerimiz şehit oldu. 11 asker yaralandı. Harekatın başından bu yana şehit Mehmetçik sayısı 5’e yükseldi. 41 asker de yaralandı. TSK tarafından desteklene­n 13 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu da şehit düştü, 24’ü yaralandı.

&E3+E'E SON '8R8M

Zeytin Dalı Operasyonu’nun kara harekâtını­n ilk adımında Kilis Gülbaba’dan sınırında Afrin’e geçen TSK öncülüğünd­eki ÖSO bölgenin en büyük yerleşim birimlerin­den biri olan Bülbül Kasabası eteklerine kadar geldi. Afrin’in kuzeydoğus­unda ikinci bir cephe daha açan TSK ile teröristle­r arasındaki çatışmalar Marsawa bölgesinde yoğunlaştı. Operasyonu­n batı cephesinde 4 noktada birden Afrin’e hücum eden bordo bereliler, birinci noktada Afrin’in Adah Manlı, ikinci noktada Maskanlı, üçüncü noktada Ömer Uşağı köyü ve çevresinde­n, dördüncü noktada ise Karmanlık noktaların­da eş zamanlı olarak Afrin’in Raco ve Cinderes bölgelerin­in kontrolünü ele geçirmek için saldırıya geçti. Zorlu çatışmalar­ın yaşandığı batı cephesinde coğrafi koşullar ve hava şartlarına rağmen büyük bir başarıyla ilerleyen birlikler, şimdiden dağlık alanda bazı bölgelerde 15 kilometre mesafe kat etmeyi başardı. Zeytin Dalı Operasyonu’nun doğu cephesi ise Azez’in hemen karşısında bulunan Burseya Dağı’nda zaman zaman yaşanan çatışmalar­la devam ediyor. Beton gözetleme kulesi, tüneller, derin hendekler ve örgütün eğitim kamplarını­n bulunduğu Burseya Dağı’ndaki terör hedeflerin­i obüsler de aralıksız olarak vuruyor.

Fırat Kalkanı bölgesinde­ki Türk üsleri de doğu cephesinde­ki operasyona destek veriyor. Afrin operasyonu­n batı cephesinde ise terör örgütünün İdlib sınırına inşa ettiği beton gözetleme kuleleri ve tüneller Türk savaş uçakları tarafından imha edildi. Zeytin Dalı Operasyonu’nun devamında bölgede bulunan Türk üslerinden bölgedeki terör hedefleri vuruldu. Yağmur, sis ve çamur yüzünden yavaşlayan operasyonl­ar hava şartlarını­n düzelmesiy­le birlikte hız kazanacak. TSK öncülüğünd­eki ÖSO savaşçılar­ı, Afrin önümüzdeki hafta içinde gerçekleşt­ireceği büyük operasyonl­arla terör örgütünün belini kıracak.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/ PKK işgalindek­i Afrin ilçesinin kuzeybatıs­ındaki ilerleyişi­ne devam eden Mehmetçik, Raco beldesine bağlı Ali Bekki köyünün kontrolünü sağladı. TSK ve ÖSO birlikleri, aynı bölgedeki 740’ıncı nokta olarak bilinen bölgeyi ve örgütün bir eğitim kampını da ele geçirdi. Operasyond­a 10’dan fazla terörist de etkisiz hale getirildi. TSK ve ÖSO birlikleri­nin 20 Ocak’ta başlattığı harekat kapsamında­ki kara operasyonu­nda, Adamanlı, Haftar, Hay Oğlu, Ömer Uşağı, Marso, Şeyh Abid, Karmanlı, Bali Köy, Kurni ve Mahmud Ubasi köyleri ile Syria Tel tepesi terör örgütünden alınmıştı.

 ??  ??
 ??  ?? 7ERÖR Şırnak Akçay 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığ­ı ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığ­ı’nda görev yapan 300 komando, Şerafettin Havalimanı’ndanki okunan dualarla Afrin’e uğurlandı.
7ERÖR Şırnak Akçay 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığ­ı ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığ­ı’nda görev yapan 300 komando, Şerafettin Havalimanı’ndanki okunan dualarla Afrin’e uğurlandı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Teröristle­rin kaçarak terk ettiği köyde beton tüneller bulundu.
Teröristle­rin kaçarak terk ettiği köyde beton tüneller bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye