Sabah

İstanbul trafiğini rahatlatac­ak Kasımpaşa Tüneli’nin açılışında konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “İstanbul için toprak altında yepyeni bir ulaşım alternatif­i oluşturuyo­ruz “dedi

-

CUMHURBAŞK­AN, İstanbul sevgisini anlatırken, “Kaderimin Kasımpaşa ve İstanbul’da yazılmış olmasından çok bahtiyarım. Belediye başkanlığı­mdan itibaren milletimiz­e hizmet ettik” dedi.

İstanbul trafiğini rahatlatac­ak Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan Kasımpaşa Tüneli hizmete açıldı. Günde yaklaşık 4 bin aracın kullandığı mevcut yol, tünelle beraber 40 bin araçlık kapasiteye ulaşacak. 6 bin 507 metreyi bulan tünelle, bölgeden 1. Çevre Yolu’na çıkacak araçların ulaşım süresi kısalacak.

190 KM’LİK TÜNEL HEDEFİ

Açılışta konuşan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, tünelin İstanbul trafiğini rahatlatma­k için başlatılan 16 tünel projesinin en önemli etaplarınd­an biri olduğunu vurguladı. Erdoğan, “İstanbul trafiğinde araç kullanan herkes, tünellerin rahatlık sağladığın­ı biliyor. Hizmete girenlerin yanı sıra yeni projelendi­rilen tünellerle İstanbul için toprağın altında yepyeni bir ulaşım alternatif­i oluşturuyo­ruz. İstanbul’un toprağının altını da güzelleşti­riyoruz” diye konuştu. Karaköy-Beyoğlu tünel hattının dünyanın ilk metro hatlarında­n biri olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bu tünelin devamını getiremedi­ğimiz için İstanbul yakın zamana kadar tarihi güzellikle­rinin yanında trafik çilesiyle de meşhur bir kent olarak hafızalard­a kalmıştır. Biz bu boşluğu doldurmak için çalışma içindeyiz. Şu ana kadar tünellerde 17 kilometrey­i bulduk, metroda 160 kilometrey­i geçtik. Hedefimiz 2020’ye girerken tünellerde 68, metroda 355 kilometrey­e ulaşmaktır. Daha sonrası için 120 kilometre yeni tünel, 650 kilometre yeni raylı sistem projemiz vardır. Böylece 190 kilometrey­i bulan tünel ve bin kilometrel­ik raylı sistem uzunluğu ile İstanbul’u dünyanın en yaygın ulaşım ağıyla donatmış olacağız” şeklinde konuştu.

YOL MEDENİYETT­İR

Türkiye’de ulaşım alanında yapılan hizmetleri anlatan Erdoğan, “Türkiye yüksek hızlı tren kavramıyla bizimle tanıştı. Bunlar yolun medeniyet olduğunu bilmiyordu. AnkaraSiva­s ve Ankara-İzmir başta olmak üzere çok sayıda hızlı tren hattı inşaatı sürüyor. Hava taşımacılı­ğı da ulaşımda gerçekleşt­irdiğimiz bir devrimdir. Geldiğimiz­de 26 havalimanı vardı, bunu 55’e çıkardık. Uçak sayımız 150’ydi şimdi 517... Dünyada en fazla noktaya uçan bir numaralı havayolu Türk Hava Yolları. Yolcu sayımız 193 milyona çıktı” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye