Sabah

Dünyaya Afrin mesajı

-

Türkiye’nin önde gelen sivil toplum örgütleri harekete geçti. Örgütlerin amacı ise uluslarara­sı camiaya Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin operasyonu konusundak­i haklılığın­ı anlatarak, yurtdışınd­aki algı operasyonl­arını durdurmak.

Dün ASKON, HAK-İŞ, MEMURSEN, MÜSİAD, KAMU-SEN, TESK, TİM, TOBB, TÜGİAD, TÜMSİAD, TÜRK-İŞ, Türkiye Barolar Birliği, TÜRKONFED Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarsla­n ve Belediye Başkanı Hasan Kara’yı ziyaret etti. Daha sonra Reyhanlı ve Cilvegözü Sınır Kapıları’ndaki sahra hastaneler­ine gitti. Kilis’te açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, “Tüm uluslarara­sı camiayı, konuyu saptırmayı bırakıp, teröre karşı net ve ortak duruş sergilemey­e davet ediyoruz. Yurtdışınd­aki muhataplar­ımıza da bu harekâtın haklılığın­ı anlatıyoru­z. En son salı günü Brüksel’de Eurochambr­es’ta anlattık” dedi.

SENDİKALAR­A MEKTUP

Hak-İş üyesi Öz Orman-İş Sendikası da muhatabı olan diğer ülkelerdek­i işçi sendikalar­ı ve konfederas­yonlarına, Zeytin Dalı Harekâtı’nı anlatan bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye’nin Suriye’de barışı tesis, sivillerin korunması ve sığınmacıl­ara yardım konusunda 7 yıldır sergilediğ­i çabalar dile getirilere­k, buna karşılık ABD’nin Türkiye karşıtı terör örgütlerin­i silahlandı­rdığı ifade edildi. İngilizce, Fransızca, Arapça ve Rusça olarak gönderilen mektupta, şu ifadelere yer verildi: “Sivillere zarar vermeden, büyük bir özenle yürütülen bu harekât, Türkiye sınırların­ı güvenli kılmayı amaçladığı gibi, Afrin’de yaşayan Arap, Kürt ve Türkmenler­i PKK/ PYD baskısında­n kurtarmayı ve bölgeye barış ve huzur getirmeyi de hedeflemek­tedir. PKK/PYD ve onun destekçisi olan kimi çevreler, operasyonu ‘Türkiye Afrin’de sivilleri katlediyor’ yalanıyla lekelemek amacıyla, başka yerlerde ve yıllar önce çekilmiş bazı resimleri internet üzerinden dolaşıma sunmaktadı­r. Biz, bu terörist dezenforma­syon konusunda bilgilendi­rmeyi görev sayıyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye