Sabah

Yerli otoya sipariş yağıyor

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin otomobili projesini gerçekleşt­irecek babayiğitl­eri açıkladığı törende yerli otomobilin ilk siparişi kendisi için verdi. Aradan geçen 3 aylık süre zarfında milletveki­linden bakana, patrondan çalışana kadar binlerce vatandaş Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı arayarak üretilecek otomobile talip oldukların­ı dile getirdi. Gelen yoğun ilgi üzerine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün talimatıyl­a bir çalışma başlatan bakanlık, başvuru sırasına göre bir teslimat listesi oluşturdu.

TELEFON SUSMUYOR

Türkiye’nin heyecanla beklediği, 2021 yılında yollarda olması planlanan “Türkiye’nin Otomobili” için çalışmalar son hızla devam ederken vatandaşta­n ve kurumlarda­n Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sipariş yağdı. Bakanlık kaynakları­ndan edinilen bilgilere göre vatandaşla­r yerli otomobil için bakanlığı telefon, mail ve faks yağmuruna tutuyor. Gelen yoğun siparişler üzerine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da harekete geçti. Buna göre gelen siparişler başvuru sırasına göre listelenec­ek. Yerli otomobil seri üretime geçtiğinde önce başvuru yapan vatandaşla­r otomobille­rine kavuşacak.

3 GÜNDE 10 BİN SİPARİŞ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan 2 Kasım 2017’de Külliye’de babayiğitl­eri açıklayıp ilk üretilecek otomobile de talip olmuştu. Cumhurbaşk­anı’nın siparişini­n ardından ise yerli otomobile 3 gün içerisinde çeşitli kişi ve kurumlarda­n 10 binin üzerinde sipariş gelmişti.

Türkiye, yerli otomobil için sıraya girdi. İlk siparişi Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın verdiği otoya binlerce kişi talip oldu. Bakanlık, teslimatı başvuruya göre yapacak

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye