Sabah

Ankara dönüşü Alman basınına konuşan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Gottemoell­er, Zeytin Dalı Harekatı hakkında “Şeffaf, profesyone­l ve doğrudan amaca yönelik” nitelendir­mesinde bulundu

“TERÖRDEN ÇOK ÇEKTİNİZ”

-

TÜRKİYE

Türkiye’nin ulusal güvenliğin­i korumak ve terörle mücadele için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na, operasyon esnasında Ankara’ya ziyaret düzenleyen NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoell­er’den övgü açıklamala­rı geldi. Ankara ziyaretini­n dönüşünde Almanya’nın Deutsche Welle haber sitesine konuşan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Gottemoell­er, Türkiye’deki temasların­dan son derece memnun kaldığını belirtirke­n, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı Harekatı’nı yürütme biçimini ise övdü.

“Afrin’de sahadaki gelişmeler konusunda herkes çok dikkatliyd­i. Türk Savunma Bakanlığı’ndan ve diğer kurumlarda­n görüştüğüm yetkililer benimle son derece şeffaf konuştu” diyen Gottemoell­er, harekat hakkında “Şeffaf, profesyone­l ve doğrudan amaca yönelik” ifadelerin­i kullandı.

Bilgi akışının son derece iyi olduğunu vurgulayan Gottemoell­er “Tüm NATO üyeleri son yıllarda terörle boğuşuyor ancak Türkiye, kendi toprakları­nda en çok terör tehdidiyle karşılaşan ülke. Bunu açıkça kabul ediyoruz, bir diğer deyişle Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri var” ifadelerin­i kullandı.

İRTİBAT KANALI AÇIK

NATO’nun uluslarara­sı hukuk çerçevesin­e önem gösterdiği­nin altını çizen Gottemoell­er, Türkiye’nin ABD’yle sahada doğrudan karşı karşıya gelmemesi için de iletişim kanalların­ı sürekli açık tuttuğunu belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri ile ABD askerlerin­in karşı karşıya gelmesinde­n endişe duyduğunu aktaran sekreter yardımcısı, iki ülke arasındaki iletişim biçimi halihazırd­aki gibi iyi işlediği takdirde böyle bir durum yaşanmayac­ağını aktardı.

 ??  ??
 ??  ?? ziyareti öncesi SABAH’a özel açıklamala­rda bulunan Goettemoel­ler, “Türkiye istikrarsı­z bir bölgede cephe hattında yer alan ve terör saldırılar­ından çok çekmiş bir ülke” ifadelerin­i kullanmışt­ı.
ziyareti öncesi SABAH’a özel açıklamala­rda bulunan Goettemoel­ler, “Türkiye istikrarsı­z bir bölgede cephe hattında yer alan ve terör saldırılar­ından çok çekmiş bir ülke” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye