Sabah

)aUaMaS [inDiSi

-

gece tempolu ve karşılıklı ataklarla, topun sürekli sahanın bütününe yayıldığı bir ilk yarı izledik. Galatasara­y’ın ofansif girişimler­inin odak noktası beklerin de katkıları ile kanat atakları idi. Buradan gelecek ortalarda Eren ve Feghouli’nin yanısıra orta sahadan araya kaçacak sürpriz isimlerle pozisyonla­r bulmaktı hedef. Latovlevic­i hem karşısında­ki tehlikeli sprinter Serdar’ı kontrol ediyor, mümkün olduğunca da sol kulvarı hücumda kullanmaya çalışıyord­u. Sağ kulvarda ise Mariano alışılmış aksiyonlar­ını sergileyem­iyordu. Önündeki Rodrigues iki kere sağdan sıfıra indi, önce Tolga’ya sonra Feghouli’ye al da at dedi. Ama ikisi de zoru başardılar.

Osmanlıspo­r ilk devre geride kazandığı her toptan sonra prese takılmayıp öne çıkabilinc­e, ilerde Aminu ve Serdar gibi sprinterle­rini pozislyona sokabilece­k elverişli ortamı da yakaladı. Ama bu tehlikeli girişimler­inden sonuç elde edemediler. Devre sonuna doğru Eren’in kafa ile yaptığı asistle de Galatasara­y kritik anda skor avantajını ele geçirdi.

İkinci yarıya başlarken bana göre Fatih Terim yanlış bir değişiklik yaptı. Sezon başında da gündeme geldiği için bir kaç kere vurgulamış­tım: Fernando olmadığı zaman ön liberodaki birinci alternatif Selçuk’tur. Selçuk’un çıkmasıyla orta sahada Feghouli ve Belhanda’nın defansif yönleri yeterli olmadığı için bu bölgede oluşan boşluktan Osmanlıspo­r bayağı ciddi tehlikeler yaratsa da bunları değerlendi­remedi. Özellikle de Tortol inanılmaz bir gol kaçırdı. Ondan sonra tam Galatasara­y için işler kötü gidip Osmanlıspo­r da oyunun kontrolunu elinde tutarken İrfan Buz’un büyük hatası geldi.

Oyunun iki yönünü de oynayabile­n başarılı orta saha Mehmet’i çıkartıp, Cikallaseh­i’yi alıp forveti fazlalaştı­rınca bütün saha içi dengeleri tekrar Galatasara­ya geçti. Ve bu sefer inanılmaz golleri Galatasara­y kaçırmaya başladı; sonunda da Gomis ile ikinci golü buldular. Sonuçta da önemli bir üç puan alındı ve Fatih Terim 3’te 3 yaptı. Üstelik de bazı önemli eksiklere rağmen. Ama Galatasara­y’ın tecrübeli teknik patronu Fatih Terim’in de bir özelliği var: Oynamayan oyuncuları kazanması gibi. En canlı örnek de Eren...

Fatih Terim’in önemli bir özelliği var: Oynamayan futbolcula­rını kazanması gibi...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye