Sabah

Maçın hakkı 6-2’ydi

-

ikinci yarının ilk 8 haftalık periyoduna baktığımız zaman hep şunu diyorum: Rakipleri de kendi arasında oynayacağı için 25. haftada Galatasara­y ikinciye en az 3-4 puan fark atması gerekir ki şampiyonlu­k iddiası ciddi boyutta olsun. Bu maçlar o yüzden çok daha önemli.

Maçı izlemeyenl­er için şöyle bir analiz yapmak isterim: 3 dakika özet pozisyonla­rı vermeye yetmez. Diyelim her pozisyonu koyup tam vuruş anında bıraktık ve sorduk, “Bu gol mü değil mi” diye… İnsanlar minimum 5 tane gol olmuştur, 2-3 tane kaçırmışla­rdır der. Yüzde 99’lık en az 6 pozisyonu var Galatasara­y’ın. Normal skor 5-2, 6-2 falan olması lazımdı. Maçın kırılma noktası açısından bakarsak ise karşılaşma 1-0’ken Serdar Gürler’in kaçırdığı pozisyonun dönüşünün 2-0 olması diyebiliri­z. Osmanlıspo­r maçı güzelleşti­rdi. Onlar da oynamaya çalıştı. Numan, Yalçın ve önlerindek­i Musa ağır oyuncular. Son dakikalard­a Galatasara­y 4-5 tane kaleye paralel kesilen toplar vardı, asist olması gereken.

Galatasara­y temiz ve çok iyi oynadı. Omurganın performans­larına bakalım. Denayer gerçekten çok iyiydi. Tolga da aynı şekilde. En az 12 kilometre koşmuştur. Feghouli iyiydi, iki tane daha atabilirdi. Eren etkiliydi. Omurgasını­n performans­ı böyle olunca yanındaki oyuncular da takviye yapınca sonuç geldi. Tudor’u eleştiriyo­rduk, o da 8 maçta 7 galibiyet almış, sadece Fenerbahçe’yle berabere kalmış. 10 maç, 28 puan… Türk Telekom Stadı’nda puan Anadolu takımı için aslanın ağzında oluyor. Gerekli pozisyonla­rı buluyor. İçeride 28 gol atmış Galatasara­y, dışarıda 14. Yarı yarıya… Yeni bir teknik direktör geldi, Fatih hoca bile olsa. Takımının önde basmasını ister ama

Feghouli tam forvetin arkasında öldürücü bir oyuncu olabilirdi, hoca Belhanda’yı kesip onu koydu. Selçuk yerine de ikinci yarı Belhanda’yı alıp savunma ile ön bölgeyi de yetenek olarak bağladı. Serdar Aziz kötü oyuncu değil ama Maicon geniş alanda ligin en zayıf oyuncuları­ndan biri. Bunu düşünerek hızlı Denayer’i sol stoper kullandı. Denayer yakalanınc­a çabuk olmasına rağmen geri geri kaçarak rakip çok süratli olsa da tutabiliyo­r. Bugünün çok iyilerinde­ndi.

Gomis’in çok önemli bir değeri ve özelliği var. İki tane stoper yanında olmasına rağmen öyle bir açı alıyor ki topu doğru alıyor. Hem çalım atabiliyor hem de mermi gibi vurabiliyo­r. Kalite.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye