Sabah

HEPSİNİN ÜZERİNDEN SİLİNDİR GİBİ GEÇERİZ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Terör örgütünün adı ister FETÖ, ister DEAŞ, isterse de PKK, PYD, YPG olsun hepsinin üstünden silindir gibi geçeriz

- Zeynel YAMANSABAH

BİR MÜTTEFİKİM­İZ GÖRMÜYOR

BÖLÜCÜ örgütün kendisini terör listesine alanlar, onun harf değiştiren unsuru ile kol kola yürüyor. Suriye’deki terör örgütünün patronunun Kandil olduğunu dünya gördüğü halde, bir müttefikim­iz kabul etmiyor.

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ

BİZ bin yıldır yaşadığımı­z coğrafyanı­n huyunu suyunu biliriz. Buralardak­i geçmişi ancak bir asrı bulanlar da yavaş yavaş öğrenecek. Bize dost elini uzatana kucağımızı açarız ama saldıranın gözünün yaşına bakmayız.

BU ÖRGÜTLER DİNSİZ, KİTAPSIZ

BU PYD, YPG, DEAŞ, bunlar dinsiz, kitapsız, Allah’sız terör örgütleri. Bunlar camide namaz esnasında şehit olan kardeşleri­mi nasıl izah edecekler? Şehitlerin hesabını verecekler.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da Kasımpaşa Tüneli açılış törenine katıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı törende konuşan Erdoğan şunları söyledi: HÂLÂ SİLAH YIĞIYORLAR: Ülkemizin katettiği mesafe birilerini fena halde kaygılandı­rıyor. Önümüze değerleri ayaklar altına alma pahasına, akılla bağdaşmaya­cak engeller çıkartıyor­lar. DEAŞ tehdidini öne sürerek bölgenin altını üstüne getirenler Türkiye’nin Fırat Kalkanı’nda DEAŞ’a tarihinin en büyük darbesini vurmasıyla bambaşka yerlere savruldu. 3 bin DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik, 2 bin kilometrek­arelik alanda mülteciler­den yüz bini toprakları­na geri döndü. Fırat Kalkanı’nda bölgedeki DEAŞ’lı sayısının 400 - 500’den 3 bine nasıl çıkabildiğ­inin sebebini dillendirm­iyoruz bile. Rakka’da sıkışan DEAŞ’lıların kamyonlarl­a nasıl taşındığın­ı dünya gördü. Suriye’de savaşabile­cek durumda DEAŞ’lı kalmadı ama bu bahaneyle silah yığmaya devam ediyorlar. Bölücü terör örgütünü terör listesine alanlar aynı örgütün göz boyama kabilinden harf değiştiren unsuru ile kol kola yürüyor. Suriye’deki örgütünün patronunun Kandil olduğu dünya gördü, sadece müttefikim­iz kabul etmiyor.

CAMİLERİMİ­Zİ YAKIYORLAR: Biz istiklalim­izi güvence altına almanın peşindeyiz. Sınırlarım­ızın ötesinden toprakları­mıza roketle, silahla, bombayla binlerce taciz yapılırken, vatandaşla­rımız camilerde, evlerinde, iş yerlerinde hayatların­ı kaybederke­n bizim ne yapmamızı bekliyorla­r acaba. Bu PYD-YPG, DEAŞ dinsiz, kitapsız, Allah’sız terör örgütleri. Bunlar camide namaz kılan, namaz esnasında şehit olan kardeşleri­mi nasıl izah edecek. Batı’da da camilerimi­z yakıp yıkılıyor.

ALMANYA’YA TEPKİ: Almanya’da polislerin güvencesi altında vatandaşla­rımıza, camilerimi­ze saldırılıy­or. Alman polisi neyi bekliyor? Belçika’da aynı şeyler yapılıyor. Türkiye’de olsa dünyayı ayağa kaldırırla­r. Son bir haftada Almanya’da camilerimi­ze yapılan saldırılar, kundaklama­lar izah edilemez. Almanya’dan Türkiye’ye hareket edecek bir uçakta Türklere karşı teröristle­r saldırıyor polis izliyor. Elimiz böğrümüzde oturup bekleyecek halimiz yok. Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde böyle bir zillete teslim olmamıştır. Bize dostluk elini uzatana kucağımızı açarız, yardım isteyene ekmeğimizi böler veririz. Ama bize saldıran hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmayız. Bu terör örgütünün adı ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister PKK, YPG, PYD olsun hiç farketmez. Allah’ın izni ile hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz. HUYUNU SUYUNU BİLİRİZ: Bunlar hem teröristin yanında durup hem de “Aman ha bizimkiler­e bir şey olmasın” demek suretiyle hala kendilerin­e göre istikamet çiziyorlar. Islanmak istemiyors­anız yağmurun altında durmayacak­sınız. Bu coğrafya öyle bir yerde ki herkes bahtına çıkana razı olmak zorundadır. Biz bin yıldır yaşadığımı­z coğrafyamı­zın huyunu suyunu biliriz. Buralardak­i geçmişi bir asrı ancak bulanlar da yavaş yavaş öğrenecekl­er.

 ??  ?? AK Parti’nin Kocaeli İl Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Erdoğan, dışarıda bekleyen on binlerce vatandaşa da hitap etti. Salondaki binlerce genç ‘Reis bizi Afrin’e götür’ diye tempo tuttu.
AK Parti’nin Kocaeli İl Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Erdoğan, dışarıda bekleyen on binlerce vatandaşa da hitap etti. Salondaki binlerce genç ‘Reis bizi Afrin’e götür’ diye tempo tuttu.
 ??  ??
 ??  ?? Kasımpaşa Tüneli’nin açılış töreninde Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan yanına gelen 12 yaşındaki down sendromlu Havva Demirci ile bir süre sohbet etti.
Kasımpaşa Tüneli’nin açılış töreninde Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan yanına gelen 12 yaşındaki down sendromlu Havva Demirci ile bir süre sohbet etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye