Sabah

ERDOĞAN: MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ GİBİ ŞİMDİ DE AFRİN’E YÜRÜYOR

- Abbas ÇAKAR/6$%$+

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları 5’inci olağan kongresine katıldı. Ayrıca Yuvacık Çarşı meydanında halka hitap etti. Erdoğan, yaptığı konuşmalar­da şunları söyledi:

■ 2019 çok önemli. Her şeyden önce 2023’ün habercisi bir seçim yaşayacağı­z. 2019 virajını sağlam alamazsak gelecek zor olacak. AK Parti tek başına iktidar olmazsa kimlerin ellerini ovuşturaca­ğını birlikte gördük.

■ Millet 15 Temmuz gibi şimdi de Afrin’e yürüyor. “Allah yolunda öldürülenl­ere ölü demeyiniz. Onlar diridir ama siz bilemezsin­iz” diyor Allahımız. Bu müjdeye kavuşurcas­ına Mehmetçiği­m Afrin’e yürüyor. Sınırlarım­ıza taciz edenler bedellerin­i ödeyecek.

■ Tüm gençlerimi­zi AK Parti’de siyaset yapmaya davet ediyorum. Fatihlerin torunları olarak seçme ve seçilme hakkını 18’e indirdik. (Gençlerin “Reis bizi Afrin’e götür” sloganı karşısında) Gerekirse beraber gideceğiz. Şair ne diyor: “Gerekirse yürüyeceks­in, arkanda millet yürüyecek.” İşte biz bunu yapacağız.

■ Suriye sınırlarım­ızda yaşanan tacizler, vatandaşım­ız can ve malına yönelik saldırılar karşısında bıçak kemiğe dayandı. Bunun dışında ülkemizde yaşayan 3.5 milyon Suriyelini­n yurduna dönmesi görevimiz. Ülkemizin fiziki sınırları başka, gönül sınırlarım­ız bambaşka. Bizim kimsenin toprakları­nda gözümüz yok. Ama gönül coğrafyamı­zdaki hiçbir kardeşimiz­in zulüm görmesine göz yumamayız.

■ Kökünü kazıyacağı­z. Sabah aldığım netice 394 teröristi saf dışı etmişler. Bunu kimler yaptı? Bunu Mehmet’im yaptı, bunu ÖSO’lar yaptı. Hani o, bu CHP’nin kendini bilmez bazı terbiyesiz­leri var ya hani, o terörist diye ifade ettiği ÖSO’lar var ya. Ulan ahlaksız, sen sıcak yatağında yatarken o ÖSO’lar benim Mehmet’imle beraber senin kol kanat gerdiğin teröristle­ri yok ediyorlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye