Sabah

ONBEŞLİLER­İN TORUNLARI: GEREKİRSE BİZİ DE ASKERE ALIN

TSK’nın Suriye’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı için tüm Türkiye tek bilek oldu. Halk, askerlik şubelerine gönüllü orduya alınmaları için dilekçe yağdırırke­n, Mehmetçik için dualar edildi, atkı ve bereler örüldü TEKİRDAĞ

- Tahir Aşkın KISACIK-Mihriban KOÇAKERMeh­Pet YILDIRIMFı­rat KESKİN KILIÇ-Nezir GÜNEŞ/ 6$%$+

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyindek­i terör unsularına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı için doğusundan batısına kuzeyinden güneyine tüm Türkiye tek yürek tek bilek durmaya devam ediyor. Afrin yolunda ilerleyişi­ni sürdüren kahraman Mehmetçiği­miz’e kimi bir atkıyla kimi mantıyla kimi gönüllü askerlik başvurusuy­la kimi duayla moral veriyor. İşte Türkiye’nin operasyona destek fotoğrafı;

Gaziantep: Gaziantepl­i kadınlar “Anne sıcaklığı, anne elinde” sloganıyla yürütülen kampanyada, ördükleri bin atkı ve bereyi harekata katılan askerlere gönderecek. 65 yaşındaki Ayşe Türkdönmez, “Rabbim, askerlerim­ize güç kuvvet versin” dedi.

Tokat: Çanakkale Savaşı kahramanla­rından “Kınalı Ali”nin memleketi Tokat’ta, o dönemin şehit hikayesi 15’liklere atfen asker kıyafetler­i giyen 15 yaşındaki 12 genç, Türk Silahlı Kuvvetleri­nce Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na gönüllü katılmak için dilekçe verdi.

Şanlıurfa: Ellerinde Türk bayrakları­yla askerlik şubesi önünde toplanan kalabalık, ‘Her Türk asker doğar’ sloganları attı. Grup daha sonra topladıkla­rı 550 dilekçeyi askerlik şubesine teslim etti.

Erzurum: Merkez Yakutiye ilçesindek­i Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği’nde toplanan gaziler, yoğun kar yağışı altında askerlik şubesine gitti. Gaziler, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na katılmak için askerlik şubesine dilekçe verdi. Tekerlekli sandalyeli gazi Fırat Küçük ise “2005 yılının Haziran ayında Sivas İmranlı’ya operasyona giderken kaza geçirdik ve felç kaldım. Eksik olan uzuvlarımı­za bakılmasın. Çok şükür yüreğimiz hâlâ sapasağlam” dedi.

Tekirdağ: Kapaklı ilçesinde, Afrin operasyonu­na destek için ‘gönüllü askerlik başvuru noktası’ oluşturuld­u. Burada binlerce vatandaş operasyona katılmak için dilekçe yazdı. Mehmetçik için dua edildi. AK Parti Tekirdağ Milletveki­li Ayşe Doğan da alandaydı.

Mardin: Tarihi Birinci caddede ‘Zeytin Dalı Harekatınd­a Mardinli gençler olarak dünyaya umut olan kahraman askerlerim­izle birlikte en ön safta yer almaya hazırız Genelkurma­y başkanım’ afişini asan gençler ardından Artuklu Askerlik Şubesi önünde bir araya gelerek askere gitmek için başvuru yaptı. Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı­na bağlı itfaiye erleri şehitlerin isimlerini yangın tüplerine yazıp, 10 ilçede kurumların­a dev Türk bayrakları asarak Afrin operasyonu­na destek verdi.

Diyarbakır: Diyarbakır Bismil Belediyesi, orduya alınacak sker adayları için moral gecesi düzenlendi. İlçedeki bir düğün salonundak­i programa katılan 98/1 tertip 55 asker adayı, yerel sanatçılar tarafından seslendiri­len Kürtçe ve Türkçe şarkılara eşlik etti. Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, vatan savunmasın­ın kutsal bir görev olduğunu belirterek, askerliğin önemine değindi.

 ??  ?? G.Antepli kadınlar ‘Anne sıcaklığı, anne elinde’ sloganıyla Mehmetçiğe bere örüyor.
G.Antepli kadınlar ‘Anne sıcaklığı, anne elinde’ sloganıyla Mehmetçiğe bere örüyor.
 ??  ?? GAZİANTEP ERZİNCAN TEKİRDAĞ TOKAT ERZURUM MARDİN
GAZİANTEP ERZİNCAN TEKİRDAĞ TOKAT ERZURUM MARDİN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye