Sabah

HAVADA TEHLIKELI YAKıNLAşMA

-

İSTANBUL Atatürk Havalimanı’nda önceki gün Pobeda ve Pegasus Havayollar­ı uçaklarını­n havada tehlikeli şekilde yakınlaşır­ken yaptıkları kaçınma manevrası havacılık fotoğrafçı­sı Cumali Selvi tarafından görüntülen­di. Çektiği fotoğrafı Instagram’daki “trspotter” hesabından paylaşan Selvi, Pobeda Havayollar­ı uçağının pas geçtiğini görmesinin ardından acele ile bulunduğu yerden kalktığını ifade ederek “İki uçağın çarpışabil­eceğini düşündüm. O an korku ile tek fotoğraf çekebildim. Çok şükür iki uçak da birbirinde­n kaçındı ve kazayı atlattık” dedi.

Önceki gün yaşanan olayda

bir an önce verilmesin­i istiyoruz. Maaşlarımı­z düzenli yatmadığın­dan ötürü esnafa ve kredi kartlarına borçlandık. Biz, maaşlarımı­zın düzenli olarak yatırılmas­ını istiyoruz. Keşan halkının da bizleri olası bir facia ucuz atlatılmış­tı. Lodoslu havalardan Atatürk Havalimanı’nın kapasitesi­ni artırmak için Ataköy-Florya yönündeki 23 pisti iniş, SefaköyFlo­rya yönündeki 17L/R pistleri ise eş zamanlı olarak kalkış için

anlayışla karşılayac­ağına inanıyoruz” dedi.

Keşan’da temizlik işinde çalışan işçilerini­n çöpleri toplamamas­ı ise en çok karton toplayanla­ra yaradığı görüldü. kullanıyor­du.

Öğle saatlerind­e Moskova’dan İstanbul’a gelen Rus havayolu şirketi Podeva’nın Boeing 737800 tipi uçağı, Ataköy yönünden inişe geçtiği sırada pisti pas geçmişti. Pas geçişin ardından kurallar gereği hemen sola dönüş yapması gereken uçak, bu manevrasın­ı geciktirdi­ği için Sefaköy-Florya yönünden havalanan Pegasus Havayollar­ı’nın Boeing 737-800 tipi İstanbulİz­mir uçağının kalkış hattını ihlal etmişti. Bu nedenle uçaklar tehlikeli sayılabile­cek şekilde yaklaşık 250 metre yaklaşmışt­ı. Bunun üzerine Pegasus uçağı, kalkış sonrası tırmanışın­ı durdurup hemen sağa, Pobeda uçağı ise sola manevra yaparak çarpışmada­n kaçınmışla­rdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 ??  ?? Uçakların tehlikeli yakınlaşma­sını ve kaçınmasın­ı gösteren fotoğraf, Cumali Selvi tarafından çekildi.
Uçakların tehlikeli yakınlaşma­sını ve kaçınmasın­ı gösteren fotoğraf, Cumali Selvi tarafından çekildi.
 ??  ?? 6ABAH
6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye