Sabah

Şeref OĞUZ

- ÖNERİ-YORUM

20.9 19.2 17.6 19.5

7.1 25.5 27.0 26.1 29.6 24.1 30.8 8.3 -8.9

fakat dan masaya yatırmayı fazlaca dener olduk.

Bana göre bu, bizleri kuru sloganları­n ötesine taşıyacak ve kendimizi küçümsemey­i sonlandıra­cak tutumdur. AS.ON’un .ültepe (konomi Zirvesi, bu çerçevede faydalı olmuştur ve benzeri yaklaşımla­rı çoğaltma gereği doğmuştur.

Başkan +asan Ali &esur, bu zirve ile milli ve yerli kavramları­nın ekonomik çevrelere kazandırıl­ması ve bu bakış açısıyla şekillenec­ek stratejile­re ihtiyaca vurgu yapıyor İçini boşaltmada­n, kullanışsı­z moda ifade haline getirmeden…

Benim yönettiğim Milli Savunma Sanayiinde Yaşanan Gelişmeler Panelinde AS(LSAN’dan Prof. Dr. 0ehmet delik, şimdiden küresel dev haline gelen şirketimiz­in gelecek planlarını anlatırken, 4’üncü nesil üniversite örneği, Aselsan Akademisi’nden ve insan kaynağının öneminden bahsediyor.

+avelsan’dan Prof. Dr. 0ustaIa Alkan, siber savaşların hükmettiği dünyada yerli yazılımın öneminden söz ederken, bu alanda geliştirme­k zorunda olduğumuz tedbirleri sıraladı. ASPİLSAN’dan İlhan Bölük ise mobil enerji sistemleri ve enerji saklamaya yönelik pil hücresi üretmenin hayati rolüne vurgu yapıyor.

Malum .ayseri, ilk ticari anlaşmalar­ın kil tabletlere işlendiği kadim Anadolu kenti ve ticaret kültürünün beşiği… Perakende sektöründe yerli ve milli olmanın öneminden söz ederken Orka +olding’den Süleyman Orakçıoğlu; “Araplara kum, Türklere lokum satmadan tüccar olunmaz” örneğini veriyor ve devam ediyor;” İtalyan’a ayakkabı satmadan da marka olunmaz.”

seref.oguz#sabaK.com.tr

 ??  ?? 2017 Değ (%) 12. 1
2017 Değ (%) 12. 1

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye