Sabah

Dünyanın her yerine mal satıyoruz

Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Türkiye’nin her ülkeye mal sattığını belirterek, “Ülkemize güvenelim, yatırıma devam edelim” dedi

- (GLW|r: Betül ALAKENT - Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen “Kültepe Ekonomi Zirvesi”, dün Kayseri’de gerçekleşt­i. Bu yıl ilki gerçekleşt­irilen zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 60. 61. ve 62. Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ASKON Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan, STK ve işadamları temsilcile­ri katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakan Özhaseki, Türkiye’nin güvenli bir liman olduğunu, bin bir sıkıntıya rağmen, istikrarı koruduğu için yatırım yapılabild­iğini söyledi. Büyük krizler atlatılmas­ına rağmen ekonominin büyümeye devam ettiğini belirten Özhaseki, üçüncü çeyrekteki büyüme hızının dünyaya parmak ısırttığın­ı vurguladı.

TÜRKİYE DÜNDEN DAHA GÜÇLÜ

Türkiye’deki birçok firmanın yurtdışına açıldığını belirten Bakan Özhaseki, “Dünyada kaç tane ülke varsa hepsine mal satıyoruz. Gitmediğim­iz yer yok. Bu müthiş bir başarı, kendimize ve ülkemize güvenmeye devam edelim, yatırımlar­ı sürdürelim” dedi.

Etkinliğin açılış konuşmasın­ı yapan ASKON Başkanı Hasan Ali Cesur da Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu’na sonsuz destek verdikleri­ni belirterek, “Sanayici ve iş adamları olarak, Türkiye’nin Zeytin Dalı Operasyonu sürecinden hem ekonomik, hem de uluslarara­sı kamuoyu nezdinde zarar göreceğine ihtimal vermiyor, aksine güçlenerek çıkacağına gönülden inanıyoruz. Türkiye dünden daha güçlüdür” diye konuştu.

Varlık Fonu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ise, son iki yıldır yaşanan siyasi ve ekonomik şokların, ekonomiye etkisinin aşı niteliğind­e olduğunu kaydetti.

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz’un yaptığı “Milli Savunma Sanayii’nde Yaşanan Gelişmeler” başlıklı panelde konuşan Havelsan Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Alkan, 2018’de yerli yazılımlar­ı devreye sokacaklar­ını belirtti. ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik de şirketin 525 patente sahip olduğunu kaydetti. Aspilsan Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Bölük ise, pil teknolojis­inin en stratejik ürünlerden biri olacağını söyledi.

 ??  ??
 ??  ?? Yerli yazılımlar devreye alınıyor
MODERATÖRL­ÜĞÜNÜ
Yerli yazılımlar devreye alınıyor MODERATÖRL­ÜĞÜNÜ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye