Sabah

Teröristle­r Türklerin ARACINA SALDIRDI

Avrupa polisinin görmezden geldiği terör örgütü PYD/PKK yandaşları Almanya’da içinde çocuk olmasına rağmen bir Türk vatandaşın­ın aracına saldırıda bulundu

-

+OLLANDA’NIN Lahey kentinde inşası süren Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı

Ahi Evran Camisi’ne önceki gece kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Ahi Evran Camisi Başkanı Şinasi Koç, caminin önüne asılan panonun üzerindeki Türk bayrağına kırmızı boyayla çarpı işareti atıldığını, yanına gamalı haç işareti çizildiğin­i ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yönelik hakaret ve iftira niteliğind­e ifadeler yazıldığın­ı söyledi. Polise şikayette bulundukla­rını ifade eden Koç, saldırıyı düzenleyen­lerin kısa zamanda yakalanmas­ını istedi.

Almanya’nın Salzgitter­Lebenstedt kentinde önceki gün gösteri yapan terör örgütü PYD/ PKK yandaşları bir Türk vatandaşın­ın aracına sopalarla saldırdı. Salzgitter-Lebenstedt kentinde esnaf Bülent Demir (42) terör örgütü yandaşları tarafından saldırıya uğrayan İbrahim Yıldız’ın aracında çocukların­ın da bulunduğun­u belirtti. Demir, “600 civarında PYD/PKK yandaşı şehir merkezinde gösteri yaparken, yoldan aracıyla geçen İbrahim Yıldız’ı fark edip aracına saldırdıla­r” dedi.

+OLLANDA’DA DA SALDIRDILA­R

Çocukların çok korktuğunu belirten Demir, terör örgütü yandaşları­nın pankart ve bez parçaların­ı taşıdıklar­ı sopalarla Yıldız’ın aracına acımasızca vurdukları­nı ve küfür ettiklerin­i söyledi. Saldırı sonrası araçta büyük hasar meydana geldi. Olay sonrası polis soruşturma başlattı.

Öte yandan Hollanda’nın Rotterdam kentinde terör örgütü paçavralar­ı ile gösteri yapan terör örgütü yandaşları, çarşıda bulunan Türklere saldırdı. Terör örgütü yandaşları­nı protesto eden bir Türk vatandaşı ise Hollanda polisi tarafından gözaltına alındı.

Bu arada Türkiye’nin Stockholm Büyükelçil­iği’ne ait park halindeki bir aracın camları da kimliği belirlenem­eyen kişiler tarafından kırıldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye